700 km öteden Çankırının yarasına MERHEM!

700 km öteden Çankırı'nın yarasına MERHEM!

Bırakın Türkiye'yi dünyada eşi benzeri olmayan Tuz Mağaralarının turizme açılması konusunda kim ne kadar gayretliymiş hep beraber görelim...

Çankırı’nın bugün için hangi duyarlılıkla yönetildiğine en çarpıcı örneği Sözcü18 Haber Merkezi olarak sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Haber Merkezimizin masasında Cuma gününden bu yana duran ELEKTRONİK BELGE, Çankırı’da 3 yıla yaklaşan bir süre zarfınca Çankırı Valiliği görevinde bulunmuş ve bugün “eski vali” olarak anılan Şemsettin Uzun ile halen görevlerinin başında bulunan vali yardımcılarının tamamı, TBMM’de 22. Dönem Çankırı milletvekili olarak görev yapmış iktidar partisinin iki üyesi Dr. Nurettin Akman ve Suat Kınıklıoğlu, mevcut durumun öncelikli muhataplarıdır.

Bunun dışında halen görevde bulunan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz nezdinde bütün üyeleri, Çankırı İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Karatatar ile Çankırı Turizm Derneği Başkanı da bu haberin öncelikli muhatapları arasındadır.

GELELİM HABERİMİZE…

Bildiğiniz gibi Türkiye’de eşi benzeri olmayan “Tuz Mağaraları” Çankırı’nın en önemli tanıtım argümanları arasında ilk sırayı alır. Gerek yurt dışından gerekse yurt içinden bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere Tuz Mağaraları gezdirilir. Buranın tanıtımı için Tuz Mağaralarında sayısız organizasyonlar yapılmıştır. Ancak, üzülerek belirtelim ki, Tuz Mağaralarına giden yolun yaklaşık 14 km’si içler acısı durumdadır. Tuz mağaralarına gidip de gelenler “Mağaraların güzelliklerini anlatmadan önce” mevcut yolun “ivedilikle” yapılması konusunda görüş belirtirler.

700 KM ÖTEDEN
TUZ MAĞARASINA GİDEN YOL İÇİN
TURİZM BAKANLIĞINA YAPILAN MÜRACAAT VE…

“Duyarlılık” ile birleşen “Çankırı sevdası” Tuz mağarasına gidilen yolun 14 km’lik bozuk bölümünün yapımı konusunda yıllardır olumlu “tek hamle” yapmayan, yukarıda saydığımız makamlarda bulunan zat-ı muhteremler “caba”ya kaşık sallaya dursunlar, İzmir’de yaşayan Sözcü18 yazı ailesinin önemli kalemi İbrahim Zencirci, her zaman olduğu gibi yine kendisine yakışanı yaptı ve…

Başında bulunduğu İzmir Çankırılılar Derneği olarak Kültür ve Turizm Bakanlığına yazmış olduğu “bila tarihli dilekçe” (!) ile yıllardır yaşanan soruna “neşter” vurmasını bildi!

Bilmem kaç yıldır Tuz Mağarasına gidilen yolun iyileştirilmesi için "tek olumlu adm atmayan"lar, oturdukları koltukları sadece ve sadece "kişisel hobileri" adına kullanmanın ötesine geçmeyenler, aşağıdaki Bakanlık cevabını bir kez değil, yüz kez de okusalar "ne varmış bunda" diyebilirler!

İbrahim Zencirci’nin dilekçesine Bakan adına Dr. Ulvi Hocaoğlu imzalı “cevabi yanıt”, yukarıda belirttiğimiz isimler dışında Çankırı adına “halen” görev başında bulunan ve ellerine geçen ilk fırsatta “Çankırı’yı tanıtma ve geliştirme adına sayısız hizmetler veriyoruz …” diyerek kafa ütüleyenlere İTHAF olunur.

Sözcü18 Haber Merkezi

“BİLA TARİHLİ” DİLEKÇEYE
BAKAN ADINA GÖNDERİLEN CEVAP…

T.C KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI
Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü

Sayı:  B.16.0.YIG.071.03.00.609.00
Konu: Mali Yardım

Sayın İbrahim ZENCİRCİ
İlgi: Bila tarihli dilekçeniz.

Çankırı ili turizminin gelişmesi için öneriler sunup, Bakanlığımızın desteğini talep eden ilgide kayıtlı dilekçeniz Bakanlığımız görev ve faaliyetleri açısından incelenmiş olup, görüşlerimiz aşağıda açıklanmıştır.

Bilindiği üzere Bakanlığımızca yerel yönetimler (İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Altyapı Hizmet Birlikleri) tarafından talep edilen turizm amaçlı çevre düzenleme projeleri ile altyapı yatırımları için bütçe imkanları çerçevesinde mali yardım yapılabilmektedir.

Derneğinizin bu kapsamda olduğu tespit edilen 2 numaralı talebi (Çankırı Tuz Mağarası 15 km'lik yolunun asfaltlanması) Bakanlığımızın 18 Ocak 2010 tarih ve 10816 sayılı 2010/1 Genelgesi dikkate alınarak hazırlanacak yardım dosyası ile birlikte Bakanlığımıza iletilmesi halinde talep bütçe imkanları dahilinde değerlendirilebilecektir.

3 numaralı talepte bahsi geçen Çankırı-Bayramören Uluslararası Yamaç Paraşütü organizasyonuna destek konusunda ise Bakanlığımız yetkilileri tarafından derneğinizle irtibat sağlanıp söz konusu organizasyon için gerekli destek sağlanacaktır.

Bilgi ve gereğini rica ederim.

Dr. Ulvi HOCAOĞLU Bakan a.
Müdür Yardımcısı V. - İMZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler