8 Mart vesile olsun

"8 Mart vesile olsun"

Türk Büro-Sen Çankırı Şube Kadın Kolları Başkanı Leyla Yamuç, 8 Mart'ın kadınların yaşadığı birçok sorunun tartışılmasına vesile olmasını diledi.

Türk Büro-Sen Çankırı Şube Kadın Kolları Başkanı Leyla Yamuç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajda "8 Mart'ın; Kadınların toplumların kanayan yarası haline gelmiş sorunlarının masaya yatırılması, tartışılması ve çözümü için bir vesile olmasını temenni ediyoruz" dedi. Leyla Yamuç'un mesajı şöyle:

"DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
Dünya kadınlar gününü kutlarken bu özel günün tüm kadınların toplumda hak ettiği, layık olduğu yere gelmesi, kadınların toplumların kanayan yarası haline gelmiş sorunlarının masaya yatırılması, tartışılması ve çözümü için bir vesile olmasını temenni ediyoruz. 
Türk toplumu; kadınları hiçbir zaman geri plana itmemiş, onları ailenin de toplumsal yaşamında odak noktasına yerleştirmiştir. 
Ancak bugün kadınlarımızın önündeki en büyük engel, toplum içinde oluşmuş sabit fikirler, gelenek zannedilen yanlış inanışlar, eğitimsizlik ve kadının cinsel bir öğe gibi gösterilmesi ve istismarıdır 
Özel sektöre oranla kamuda kadın istihdamı daha yüksek olmakla birlikte devlet kademesinde üst düzey idari görevlerde kadın sayısı yok denecek kadar azdır. 
Türk Kadını eğitim almalı, isterse çalışmalı toplumun her kademesinde temsil edilmeli, her ortamda söz sahibi olmalıdır. 
Her geçen gün daha da zorlaşan sosyal ekonomik şartlar altında çalışan, evlat yetiştiren, yozlaşan kültürel şartlar karşısında vakarını bozmayan, Amine Hatun'dan, Nene Hatun'dan, Şerife bacılardan devraldığı iffet ve onurlu mücadele bayrağını dalgalandıran, çocuklarına vatan millet sevgisinden, evinde otururken bile sancağıyla geçen askeri selamlamak şuuruyla ayağa kalkan bir neslin evlatlarını yetiştiren, helalden ve doğruluktan başka bir şey öğretmeyen, 'sana haram lokma yedirmedim' diyen anaların, yavrusuna ilk sütü verirken 'ya şehit ol, ya gazi' duasıyla onu kucaklayan yürekli kadınlarının, Türk milletinin temel direği, ciğer paresi evladını şehit verdiğinde Vatan Sağ Olsun diyebilen Türk kadını, 
Sadece bugün değil, daima saygı görmeyi, temsil edilmeyi, omuzlarda taşınmayı kuşkusuz dünyadaki her kadından daha çok hak ediyorsun. 
Başta şehit anaları olmak üzere tüm Kadınların Kadınlar Günü kutlu olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler