8 polis tutuklandı

8 polis tutuklandı

Karar sonrası polisler, polislere saldırdı...

İstanbul - Çağlayan Adliyesinde yapılan ilk duruşmanın ardın kararın açıklanması ve polislerin mahkeme salonundan çıkmasıyla yakınları alkışlarla karşıladı. Bazı yakınlarının ise tepki gösterdiği görüldü. Tutuklama kararı çıkan bir polis ise "Ben örgütçü müyüm?" diyerek meslektaşlarına tepki gösterdi.

'Paralel yapı' soruşturmasında  22 polisin sorgusunu tamamlayan 4 savcı, 8 kişiyi serbest bırakırken, 14 şüpheliyi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etmişti. Mahkemeye sevk edilen isimlerden 8'i tutuklandı, 6 kişi serbest kaldı.

TUTUKLANAN POLİSLER
Tutuklanan emniyet personelinin isimleri şöyle: MesutYılmaz, Mehmet Dilaver, Selahattin Engin, Ramazan Olgun Altınışık, Fatih Kırcı, İsmail Torlak, Şeref Bolat ve Ercan Palaz.

SERBEST KALAN POLİSLER
Dünden itibaren Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda ifadeleri alınan emniyet personellerinden; Polat Kongur, Kadri Cemal Yiğit, İlhan Polat, Ali Kavlak, Hasan Emecan ve Turgay Yıldırım serbest bırakıldı.

ALİ FUAT YILMAZER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de aralarında bulunduğu bir grup şüpheli daha adliyeye sevk edildi.

cevsenokuyantutuklupolisesleri-sozcu-resim-07.jpg

Adliyeye getirilen tutuklu polislerin eşleri ve aileleri dualar okuyarak kendilerine destek veriyorlar.

polisburadahirsizlarnerede-caglayanadliyesi-cemaat-sozcu-resim-07.jpg

Vatandaşlar Çağlayan Adliyesi önünde 'Polisler burada hırsızlar nerede' şeklinde slogan atıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler