8 şehit son yolculuklarına uğurlanıyor

8 şehit son yolculuklarına uğurlanıyor

Dağlıca'da şehit olan askerlerin naaşları memleketlerine gönderildi. Şehitler 7 ilde son yolculuklarına uğurlanacak.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu ile Piyade Er Yaşar Doymuş'un cenazeleri Trabzon'a getirildi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'nda düzenlenen töreninin ardından şehitlerin cenazeleri, askeri uçakla Trabzon Havaalanı'na getirildi.
 
ÇOK SAYIDA İSİM KARŞILADI
Burada düzenlenen karşılama törenine, şehitlerin yakınları, Vali Recep Kızılcık, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Nafız Özak ve Safiye Seymenoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Dursun Ertuğrul, polis ve askerler katıldı.
 
Şehit askerler Piyade Er Erosmanoğlu ile Piyade Er Doymuş'un Türk bayrağına sarılı tabutları, uçaktan indirilerek askerlerin omuzlarında ambulanslara alındı.
 
ŞEHİT ER DOYMUŞ'UN CENAZESİ GİRESUN'A GÖNDERİLDİ
Trabzonlu olan Erosmanoğlu'nun cenazesi Fatih Devlet Hastanesi Morgu'na, Er Doymuş'un cenazesi ise ambulansla memleketi Giresun'a gönderildi. Aynı uçakta bulunan Piyade Er Umut Bulut'un naaşı ise hava yolu ile Samsun'a gönderildi.
 
Bu arada, şehit askerlerin cenazelerinin götürülüşü sırasında AK Parti Trabzon Milletvekili Seymenoğlu, şehit yakınlarına sarıldı ve göz yaşlarına hakim olamadı. Duygulu anların yaşandığı tören sırasında şehit yakınları göz yaşı döktü.
 
ARAÇLAR KONVOY OLUŞTURDU
Öte yandan, Trabzonlu şehit Piyade Er Erosmanoğlu'nu taşıyan ambulansın hastaneye gidişi sırasında ellerinde ve araçlarında Türk bayrağı taşıyan vatandaşlarca konvoy oluşturulduğu görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler