80 bin size çok gelir, 25 bine buyrun!

80 bin size çok gelir, 25 bin'e buyrun!

Vali Vahdettin Özcan'ın iptal ettiği ihalede ikinci raunt yarın gerçekleşecek. Ancak...

Çankırı Merkez'e bağlı İnaç köyünde geçtiğimiz aylarda ihale edilen ve sonrasında Vali Vahdettin Özcan tarafından iptal edilen kum ocağı ihalesinde yarın ikinci raunt yaşanacak.

Hatırlanacağı gibi İnaç köyü sınırları içerisinde yer alan kum ocağı ile ilgili ihale yapılmış ve yıllık 80 bin tl + KDV teklifi ile ihale Şimşekler Hafriyat adlı şirkette kalmıştı. İhaleye o gün giren Akyazı İnşaat ile yarışan Şimşekler Hafriyat (Ak Parti Çankırı İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Şimşek'in kardeşi Ahmet Şimşek'e ait şirket) Çankırı Merkez'e 10 km mesafede 33 km alana sahip kum ocağını 5 yıl süreyle çalıştırma hakkını kazanmışlardı.
 
VALİ ÖZCAN İHALEYİ İPTAL ETTİ
İhale rakamının tahmin edilenden yukarılara çıkmış olması nedeniyle ihale öncesi teminatlar iade edilerek yapılan ihale Vali Vahdettin Özcan tarafından iptal edilmişti.
 
İHALEDE İKİNCİ RAUNT YARIN SAAT 11.00'DE
Çankırı ili Merkez ilçesi İnaç köyü hudutları içerisinde kalan, Acı Çay yatağında devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan 33.504 m2 yüzölçümlü kum-çakıl ocağının 5 yıl süreyle kiraya verilmesi işinin ihalesi yarın saat 11.00'da Vali Erbay Fiş İşhanı binasının 3. katında bulunan İl Encümeni salonunda gerçekleştirilecek.
 
İhale KDV hariç yıllık 23.117,76 tl muhammen bedel üzerinden 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre açık teklif usulü ile (açık artırma) 5 yıllığına işletilmek üzere yapılacak.
 
YARIN İHALEYE 3 YA DA 4 FİRMA KATILABİLİR
 
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre yarın yapılacak kum ocağı ihalesine başta Şimşekler Hafriyat olmak üzere, Akyazı İnşaat ve Ulu Ticaret firmalarının katılacağı öğrenildi. İhaleye 4'üncü bir firmanın da katılma ihtimali mevcut. İhaleye giren firmaların teklifleri merakla beklenirken yıllık olarak belirlenen muhammen bedelin (23.117,76) 25 ya da 30 bin tl aralığında olması bekleniyor.
 
KIZILIRMAK BÖLGESİNDEKİ RAKAMDAN DÜŞÜK!
Öte yandan Sözcü18 Haber Merkezine bilgi veren ismi tarafımızda saklı kişi "Çankırı'ya 40 km mesafede 20 dönüm üzerine kurulu kum ocağını yıllık 20 bin tl muhammen bedelle ihale eden İl Özel İdaresi, Çankırı Merkez'e 10 km mesafede ve de 33.5 dönüm çalışma sahalı kum ocağını 23 bin küsura ihaleye çıkarması hayli düşündürücü" bilgisini de eklemeyi unutmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler