80 polis meslekten men edildi

80 polis meslekten men edildi

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, TBMM'de verilen soru önergesini yanıtladı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 2002'den bu yana zor kullanma yetkisine ilişkin sınırların aşılması suçundan 80 personele memuriyetten men, 128 personele de hapis cezası verildiğini bildirdi.

Şahin, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat'ın yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, Anayasa'nın 34. maddesine göre herkesin önceden izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahip olduğunu anımsattı.
Güvenlik güçlerinin özellikle toplumsal olaylar başta olmak üzere kamu düzeni ve güvenliğinin tesisi ve devamı için mevzuatla kendisine verilen görevleri yerine getirme amacıyla orantılılık ilkesine uygun olarak gerektiğinde zor kullanma tedbirlerine başvurduğunu ifade eden Şahin, ''Zor kullanma sınırların aşan personel hakkında derhal adli ve idari işlem başlatılmaktadır'' dedi.
 
Şahin, 1 Ocak 2002 ile 22 Ekim 2012 tarihleri arasında, zor kullanma yetkisine ilişkin sınırların aşılması suçundan 80 personele memuriyetten men, 128 personele hapis, 60 personele de para cezası verildiğini bildirdi.
 
Şahin, idari yönden de 115 personele kısa ve uzun süreli durdurma cezası uygulandığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler