90 dakika Çankırılı'ya küfüre rıza gösteren Başkan!

90 dakika Çankırılı'ya küfüre rıza gösteren Başkan!

Pazar günü oynanan olaylı Türk Metal Kırıkkalespor - Çankırı Belediyespor BAL ligi karşılaşmasını Belediye Başkanı İrfan Dinç'in de izlediği ortaya çıktı.

Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Çankırı Belediyespor'un pazar günü karşılaştığı ve Çankırılı sporseverlerle birlikte sahada mücadele eden teknik kadro ile futbolcuların Kırıkkaleli yaklaşık 10 bin taraftarın 90 dakika küfürlü tezahürat yaptığı Türk Metal Kırıkkalespor maçını Belediye Başkanı İrfan Dinç'in protokol tribününde ev sahibi Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Saygılı ile birlikte izlediği ortaya çıktı.

Çankırı Belediyespor'un 1-0'lık skorla kaybettiği olaylı karşılaşmanın yankıları sürerken, Sözcü18 Haber Merkezi hayli ilginç bir bilgiye ulaştı.

Kırıkkalespor, Çankırı Belediye'yi döve döve yendi

TRİBÜNDE 90 DAKİKA MAÇI İZLEYEN BAŞKAN DİNÇ NEDEN TEPKİ GÖSTERMEDİ?

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in, pazar günü oynanan ve yaklaşık 10 bin Kırıkkalespor taraftarının tribünlerde yer alan yaklaşık 100 kadar Çankırı Belediyespor taraftaarına karşı maç öncesi başlayıp 90 dakika sonrasında da koro halinde devam ettirdiği 'galiz küfürler'e, oturduğu protokol tribününden yanında Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı olduğu halde müdahil olmaması şaşkınlık yarattı.

Yaşanan bu durum akla tek soruyu getiriyor:

- Sayın Başkan; ev sahibi Kırıkkale'nin Belediye Başkanı şahsınızla birlikte aynı partiden olunca temsil ettiğiniz ve 3 dönemdir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturduğunuz kente ve o kentin insanlarına KÜFÜR serbestisi mi sağlıyor?

Beklentimiz odur  ki; sorumuzla ilgili yapacağınız açıklama, başta pazar günü o stadda o galiz küfürlere muhatap olan Çankırılı sporseverleri ve sonrasında kimliğinde 'Çankırı' yazan milyonlarca insanı rahatlatacak düzeyde olur.

ÇANKIRI BELEDİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ŞENOL KIYAK,
SÖZCÜ18'İN GÜNDEME TAŞIDIĞI İDDİALARI DOĞRULADI

Sözcü18 sayfalarında yer alan haberde gündeme taşınan iddialar; Çankırı Belediyespor Teknik Direktörü Şenol Kıyak tarafından yapılan açıklamayla doğrulandı. Kıyak'ın, Doğruyol gazetesine yaptığı açıklamadan ilgili bölüm şöyle:

"YABANCI MADDE YAĞDI
"Kıyak, saha içinde rakip oyuncuların centilmence bir oyun ortaya koymasına rağmen Türk Metal Kırıkkalespor taraftarının  maçın başlama düdüğü ile birlikte maç  boyunca küfürlü tezahüratta bulunduğunu, sahaya para, çakmak, davul tokmağı, pet su şişesi attığını, kendi kulübelerinin arkasında bulunan taraftarların sözlü tacizlerine maruz kaldıklarının altını çizdi, görevlilerden hiç kimsenin müdahalede bulunmadığını vurguladı." (kaynak: Doğruyol Gazetesi, 25 Kasım 2015)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler