90 yaşında 14 kez evlendi

90 yaşında 14 kez evlendi

İsmail Sarı (90), 14 kez evlilik yaparak adeta rekor kırdı.

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Çiğdemli beldesinde İsmail Sarı (90), 14 kez evlilik yaparak adeta rekor kırdı.

Eski eşlerinin isimlerini dahi zor hatırlayan Sarı'nın evlilikleri en fazla 14 yıl, en az da 6 ay sürmüş.
 
Kore Gazisi İsmail Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kore Savaşı'nda, kafasına isabet eden şarapnel parçası nedeniyle yaralandığını ardından da Türkiye'ye getirildiğini söyledi.
 
İLK EŞİNİ AT SIRTINDA KAÇIRDI
Türkiye'de büyük bir sevgiyle karşılandığını anlatan Sarı, ilk evliliğini at sırtında kaçırdığı Dilber Sarı ile yaptığını bildirdi.
 
Bu evliliğinden 4 çocuğu olduğunu belirten Sarı, 14 yıl evli kaldığı eşini kaybettikten sonra yeni evliliklerin de art arda geldiğini kaydetti.
 
Çocuklarının büyüdükten sonra farklı kentlere göç ettiğini, bu yüzden yalnız kaldığını ifade eden Sarı, şunları söyledi:
 
''İkinci evliliğimi yaptıktan sonra o da fazla durmadan beni bırakıp gitti. Sonra üçüncü eşimle 4-5 yıl evli kaldık. O da beni terk etti. Sonra da diğer evliliklerimi yaptım. Bunlar arasında iki Azeri kadın da vardı. Onların dilini pek anlamıyordum. Türkçe konuşmalarını ne kadar istesem de anlamadığım dilde konuşmaya devam ettiler. Çok kavga ettim Azeri eşlerimle. Onlardan da ayrıldım. Bazı eşlerimle resmi nikahlı, bazılarıyla da dini nikahlı yaşadım.''
 
Her erkeğin yanında bir ''hayat arkadaşı'' olması gerektiğini anlatan Sarı, ''Çocuklar büyüyüp farklı kentlere gidince yalnız kalmak zor oluyor. Hayat arkadaşı insana kuvvet veriyor'' dedi.
 
EŞLERİNİN ADLARINI HATIRLAMIYOR
Eşlerinin adını dahi zor hatırlayan İsmail Sarı, ilk eşinin adının Dilber, şimdikinin Satı, diğerinin Fadime olduğunu, üç eşinin de Zeynep adı taşıdığını ancak diğerlerini hatırlamadığını vurguladı.
 
Yaşının 90 olduğunu ve yaptığı evliliklerin ''kendisini gençleştirdiğini'' ifade eden Sarı, son evlendiği resmi nikahlı eşi Satı Sarı ile 15 yıldır mutlu bir yaşam sürdüğünü kaydetti.
 
EN UZUN EVLİLİĞİ SON EVLİLİĞİ
Aradığı mutluluğu son eşinden bulduğunu vurglayan Sarı, ''Bu eşimle çok iyi anlaşıyoruz. İkimiz de yaşlandık. Birbirimize yardımcı oluyoruz. O bana kızarsa ben küsüyorum. O bana küserse ben onun gönlünü alıyorum. En uzun evliliğim bu oldu. 14 kez evlilik yapmaktan pişman değilim'' diye konuştu.
 
Satı Sarı da ikinci evliliğini İsmail Sarı ile yaptığını belirterek, eşinin 14 kadınla evlendiğini duyduğunda büyük şaşkınlık yaşadığını bildirdi.
 
Sarı, ''Kocamın erkek, benim de kız çocuklarım var. Hepsi yuvasını kurup farklı illerde yaşıyor. Sıkıntılarımız olsa da birlikte aşmaya gayret ediyoruz. Küsüyor, barışıyoruz. Birbirimizle mutluyuz'' diye konuştu. (Kaynak: ensonhaber.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler