92'nci Gazi Koşusu bugün koşuldu ve...

92'nci Gazi Koşusu bugün koşuldu ve...

92'nci Gazi Koşusu bugün saat 17.15'te Veliefendi Hipodromu'nda koşuldu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına, 1927 yılından beri kesintisiz düzenlenen, Türk Yarışçılığının Derbisi Gazi Koşusu, 3’ü dişi olmak üzere 21 tayın katılımıyla bugün saat 17.15’te gerçekleşecek.

Ali Muhiddin Hacıbekir`in Neriman isimli kısrağı tarafından kazanılan 1927 yılındaki ilk Gazi Koşusu ile başlayan süreç, ilerleyen yıllarda II. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün “Olgo” ve Celal Bayar’ın “Cap Gris Nez” isimli safkanlarıyla kazanmalarıyla devam ederek günümüze kadar ulaştı.

ŞAMPİYON 1.6 MİLYON LİRA ALACAK
‘2018 Yılının Şampiyon Tayı’nı ilan edecek çim pistteki 2 bin 400 metrelik koşunun birincilik ikramiyesi 1 milyon 650 bin TL olarak belirlendi. Koşuda ikinciye 660 bin, üçüncüye 330 bin, dördüncü olacak safkana da 165 bin TL ikramiye ödenecek. Böylece ilk dörde girecek safkanların kazanacağı toplam ikramiye 2 milyon 805 bin TL olacak. Yetiştiricilik primi olarak ise toplamda 701 bin 250 TL dağıtılacak. Koşuyu kazanacak safkanın sahibi, birincilik ikramiyesi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 2 milyon 523 bin 350 liranın sahibi olacak. Kazanan safkanın sahibinin, aynı zamanda tayın yetiştiricisi de olması halinde; 412 bin 500 lira alacak.

GAZİ KOŞUSU'NA ÖZEL YAYIN
Türkiye Jokey Kulübü Televizyonu (TJK TV) at yarışlarının canlı yayınlarının dışında, jokey odasından, padoktan ve hipodromun değişik yerlerinden yapılacak röportajlarla bu özel günün tüm detaylarını ekranlarınıza getirecek. Gazi Koşusu ve diğer yarışların canlı yayını için Türkiye Jokey Kulübü televizyonu TJK TV tarafından canlı yayın ekibi görevlendirildi.

Digitürk 89. kanaldan ve Digitürk 389. kanaldan (HD) yayınlanacak bu festival gününde, yarış haricinde, jokey odası, padok ve hipodromun değişik yerlerinden röportajlarla bu özel günün tüm detayları, 2 süper slow motion kamera, Drone kamera, Araç üstü kamera, 1 jimmy jib kamera, toplamda yaklaşık 25 kamera ve 100 kişilik ekiple canlı yayında ekranları başındakilere ulaştırılacak.

Gazi Koşusu günü yarış programı, röportajlar, yorumlar, analizler ve o güne ait her şey, TJK TV ve TAY TV’den Gazi Koşusu ve kupa töreni canlı olarak ekranlara gelecek. Ayrıca, KANAL D televizyonu da bu önemli koşuyu canlı olarak HD kalitesinde izleyicilerine aktaracak. TV kanallarının yanı sıra Lig Radyo da Gazi Koşusu heyecanını canlı yayınlarla gün boyu dinleyicilerine duyuracak. Türkiye Jokey Kulübü’nün resmi YouTube kanalı TJK TV’den de bu özel günde 360 derece kamerayla günün heyecanı, farklı noktalardan sosyal medya takipçilerine anında aktarılacak.

VELİEFENDİ'YE ÜCRETSİZ ULAŞIM
Veliefendi Hipodromu’na bugün 11.00-18.00 saatleri arasında Merter metro istasyonu İspark otoparkı ile Kazlıçeşme Marmaray durağından ring seferleri düzenlenecek. Ayrıca yarışların bitiminde hipodromun ana kapısından Kazlıçeşme Marmaray istasyonuna yarışseverlerin dönüşü sağlanacak. Bu özel günde ayrıca, Pony Club, çeşitli çocuk tiyatrosu ve aktiviteleri, Atlı Selfie çekimi, Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi öğrencilerinin Vals gösterisi ve müzik dinletileri misafirlerle buluşacak.

VE YARIŞI HEP BERABER KAZANDI

Türk atçılığının bir numaralı kupası sahibini buldu. İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda koşulan 92. Gazi Koşusu’nu Veysel Kahraman’ın sahibi olduğu Hep Beraber, Ahmet Çelik’in jokeyliğinde kazandı. Ahmet Çelik bu sonuçla üst üste dördüncü kez Gazi Koşusu’nda zafere ulaştı ve önemli bir başarıya imza attı. Hep Beraber 4 boy farkla yarışı kazanırken derece 2.29.67 olarak belirlendi.

skor-manset-1.jpgGazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Türk at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'nun 92'ncisi gerçekleşti. Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri, çim pistte 2 bin 400 metre mesafeli koşuya 21 tay katıldı. Yarışı 7 numaralı Hep Beraber kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler