98 yaşındaki Hamdi Hoca da ziyaret edildi

98 yaşındaki Hamdi Hoca da ziyaret edildi

Vali Özcan'ın Çankırı'nın tarihi çınarlarına ziyaretleri devam ediyor.

Vali Vahdettin Özcan'ın Çankırı'da göreve başladıktan sonra sergilemiş olduğu icraatleri arasında yer alan Çankırı'nın yaşayan değerlerine yapmış olduğu ziyaretlere bir yenisi eklendi.

Özcan son olarak Ankara-Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde eğitimini almış, kendi döneminden günümüzde hayatta olan iki mezundan birisi olan emekli eğitmen Hamdi Akkaya'yı ziyaret etti. Vali Vahdettin Özcan’ın ziyaretine Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan da eşlik etti.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Akkaya’nın babası Hamdi Akkaya 98 yaşında. Yapraklı İlçesine bağlı Kullar Köyünden olan Hamdi Akkaya, yazları köyünde, kışları ise çocuklarının ve torunlarının yanında Çankırı’da yaşıyor.

KENDİ DÖNEM MEZUNLARINDAN
HAYATTA KALAN İKİ KİŞİDEN BİRİ

Kullar Köyü Muhtarı Ali Uzuntepe’nin de kayınpederi olan Hamdi Akkaya, 30 yıllık eğitmenlik yaptığı köyünden ayrılmak istemiyor. Köyde aynı zamanda öğrencisi 76 yaşındaki kız kardeşi ile birlikte kalıyor. Ankara Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde eğitim görmüş, şu anda kendi döneminden Türkiye’de hayatta olan iki mezundan birisi.  

98 yaşında 3 erkek, 2 kız çocuğu olan Hamdi Akkaya’nın 18 torunu var. Torunun da torununu gören bir büyüğümüz olan Akkaya, kendi çocukları da dahil olmak üzere çok sayıda öğrencisi olduğunu ve hepsinin iyi yerlerde görev yaptıklarını ve bununla gurur duyduğunu ifade ediyor.  

Son günlerde yaşlılık nedeniyle sağlık sorunları yaşadığını belirten Akkaya, eğitmenlik yaptığı dönemden anılarını da Vali Özcan ile paylaştı.

Vali Vahdettin Özcan,  uzun yıllar eğitime hizmet vermiş değerli büyüklerimizin engin tecrübelerine her zaman ihtiyaç duyduklarını ve kendisi ile tanışmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler