985 milyon dolara özelleşti!

985 milyon dolara özelleşti!

Kangal Termik Santrali 985 milyon dolar ile Konya Şeker-Siyahkalem Ortak'ın oldu.

Sivas - Kangal Termik Santrali’nin özelleştirme ihalesin 985 milyon dolarla ile en yüksek teklifi Konya Şeker-Siyahkalem Ortak girişim gurubundan geldi. Böylece ihale teknik olarak sonuçlandı. 

985 MİLYON DOLARA ÖZELLEŞTİRİLDİ!
 
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Elektrik Üretim AŞ’ye ait, Kangal Termik Santrali’nin özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi sona erdi. İlk olarak elemesiz yazılı tur gerçekleştirilidi, elemesiz turda en yüksek teklif 400 milyon dolar oldu. Elemeli ilk turda Gür-Tem Madencilik elenirken, bu turda en yüksek tekllif 610 milyon dolar oldu. İkinci elemeli turda YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş.-Özgün Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu elenirken, en yüksek teklif 715 milyon dolar oldu. Son elemeli turda Bereket Enerji elendi. Açık artırmada bölümünde 779 milyon dolardan başlandı. Torunlar Gıda ve IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.-Fernas İnşaat A.Ş. Ortak Girişim Grubu ve açık artırmadan çekildi.
 
İHALEYE KATILAN FİRMALAR
 
1-Bereket Enerji Üretim A.Ş.
 
2-Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.
 
3-Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.
 
4-Gür-Tem Madencilik Turizm ve Ticaret Ltd. Şti.
 
5-IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.-Fernas İnşaat A.Ş. Ortak Girişim Grubu
 
6-Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu
 
7-YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş.-Özgün Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler