A Milli Takımın hocası belli oldu

A Milli Takımın hocası belli oldu

A Milli Futbol takımı teknik direktörlüğü için Abdullah Avcı ile prensip anlaşmasına varıldı...

Guus Hiddink'in sözleşmesini karşılıklı fesheden Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Takım Teknik Direktörlüğü için Abdullah Avcı ile prensip anlaşmasına vardı. Genç teknik adamla 4.5 yıllık sözleşme imzalanacağı öğrenildi.

A Milli Futbol Takımı yeniden Türk teknik adama emanet. Guus Hiddink'in sözleşmesini karşılıklı anlaşarak fesheden Türkiye Futbol Federasyonu, 5 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u çalıştıran Abdullah Avcı ile prensip anlaşmasına vardı.

Abdullah Avcı ile biraraya gelecek olan Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin anlaşmayı resmiyete dökmesi bekleniyor. 4.5 yıllık sözleşmeye imza atacak olan genç teknik adam ekibini kendisi belirleyecek.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ'DAN AÇIKLAMA
Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, konuyla ilgili olarak Habertürk'e yaptığı açıklamada, "Gündemimizde sadece Abdullah Avcı'nın ismi vardı. Ne Ertuğrul Sağlam ne de bir başka ismi konuşmuştuk. Federasyon Yönetim Kurulu'nun yapacağı toplantıda konuyu görüşeceğiz ve daha sonra kararı kamuoyuna duyuracağız" dedi.

ABDULLAH AVCI KİMDİR?
Futbola Vefa'da başlayan Abdullah Avcı, sırasıyla Karagümrük, Rizespor, Kahramanmaraspor, Bakırköyspor, Kasımpaya ve İstanbulspor formaları giydi. Avcı'nın teknik adamlık kariyeri de İstanbulspor'da başladı.

2004 yılında U 17 Milli Takımı'nın başına geçen Avcı, 2005'te Ay Yıldızlıları önce Avrupa şampiyonu, 4 ay sonra da dünya 4.'sü yaptı. 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başına geçen Avcı, takımı ilk yılında şampiyon yaparak Süper Lig'e çıkardı. İstanbul ekibine oynattığı pozitif futbolla dikkat çeken genç teknik adam, geçen sezon Türkiye Kupası'nı finalde Beşiktaş'a kaptırmıştı.

Hollanda, Romanya, Macaristan, Estonya ve Andorra ile 2014 Dünya Kupası'na katılabilmek için yarışacak olan Türkiye'yi elemeleri Abdullah Avcı hazırlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler