ABD’de 5 kişiyi öldüren saldırgan Türk çıktı

ABD’de 5 kişiyi öldüren saldırgan Türk çıktı

ABD’nin Washington eyaletine bağlı Burlington’da, bir alış veriş merkezinde silahlı saldır düzenleyen ve 5 kişinin ölümüne yol açan kişinin Türk olduğu ortaya çıktı.

Polis AVM güvenlik kameralarından edindiği görüntü ve fotoğrafları kamuoyuyla paylaştıktan sonra, gelen ihbarlar sonucu silahlı saldırganın kimliğini belirledi. Saldırının meydana gelmesinden sonra, görgü tanıkları tarafından hispanik asıllı olduğu öne sürülen silahlı saldırganın 20 yaşında, Arcan Çetin adında bir Türk olduğunu belirledi. Adana doğumlu olduğu bildirilen Arcan Çetin, polis tarafından yakalandıktan sonra gözaltına alındı. Çetin'in, kız arkadaşının kendisini terkettikten sonra böylesi bir olayı gerçekleştirdiği öğrenildi.

abd-burlington-saldiri-cascade-resim-09-001.jpg

 

ADANA DOĞUMLU
Çocuk yaşlardayken ailesiyle birlikte ABD'ye göç eden Çetin, Facebook profilinde Adana doğumlu olduğunu belirtiyor. Çetin’in Oak Harbor Lisesi'ne gittiği ve bir markette çalıştığı öğrenildi. Çetin’in başta Call of Duty olmak üzere şiddet içeren bilgisayar oyunlarına karşı ilgi duyduğu belirtildi.

Reuters'ın haberine göre, Çetin'in ailesi, saldırının aydınlatılması konusunda polisle işbirliği yapacağını belirtti.

ABD'deki AVM katliamını yapan Türk ile ilgili flaş gelişme

SABIKALI OLDUĞU BELİRTİLDİ
Seattle Times gazetesi, Çetin'in geçmişte aile içi şiddet suçlamalarıyla üç kez mahkemeye çıktığını bildirdi. Gazete, bu olaylarda şiddete maruz kaldığı iddia edilen kişinin, Çetin'in ABD'li üvey babası olduğunu belirtti.

Seaatle Times, 29 Aralık'ta verilen mahkeme kararı ile Çetin'in ateşli silah taşımasının yasaklandığını bildirdi.

Gazete, Çetin'in ayrıca alkollü araç kullanmaktan da gözaltına alındığını duyurdu.

KANSERİ YENDİ AMA...
Saldırının en genç kurbanının, geçmişte kansere yakalanan ancak bu hastalığı yenmeyi başaran Sarai Lara (16) olduğu belirtildi.

Bir diğer kurban ise mağazada makyajcılık yapan 52 yaşındaki Shayla Martin olduğu bildirildi.

ESKİ KIZ ARKADAŞI O MAĞAZADA ÇALIŞIYORDU
Amerikan haber televizyonu KING 5 News, Çetin'in eski kız arkadaşının geçmişte bu mağazada çalıştığını ancak saldırı anında orada olmadığını öne sürdü.

FOX-Q13'ün haberine göre ise Çetin, bir kadının ismini bağırarak ateş açtı.

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞMİŞTİ?
ABD'nin kuzeydoğusunda yer alan Washington eyaletindeki silahlı saldırıda dördü kadın, beş kişi öldürülmüştü.

Seattle kentine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta yer alan Burlington'daki Cascade Alışveriş Merkezi'nde Cuma akşamı yerel saatle 19.00'da bir mağazanın kozmetik bölümünde tüfekle ateş açan saldırgan, dört kadını öldürdükten sonra kaçtı. Saldırıda vurulan bir erkek ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yaralı erkek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis, saldırının ardından üzerinde koyu renk kıyafet olan Hispanik bir erkeğin yürüyerek otoyola doğru gittiğinin tespit edildiğini duyurmuştu.

TÜFEĞİ AVM'DE BULUNDU
Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Çetin'in AVM'ye girdiği sırada silahsız olduğu görülmüştü. Ancak daha sonra elinde tüfekle görüntülenmişti.

Çetin'in kullandığı tüfek, saldırının ardından polis tarafından AVM'de bulundu.

Çetin'in yarın mahkemeye çıkacağı açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler