ABDde Samatya alarmı!

ABD'de Samatya alarmı!

Samatya’da yaşlı Ermeni kadınlara peş peşe saldırılar, Amerika Birleşik Devletleri’nin radarına girdi.

Samatya’da yaşlı Ermeni kadınlara peş peşe saldırılar, Amerika Birleşik Devletleri’nin radarına girdi. 28 Aralık’ta Maritsa Küçük’ün öldürüldüğü cinayetin ardından başka Ermeni kadınlara yönelik saldırıların devam etmesi üzerine Amerika’daki Ermeni diasporasının gönderdiği mektuplar, Washington yönetimini alarma geçirdi.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, Samatya’daki gelişmeleri yakın takibe aldı. Amerikan tarafı, Samatya’daki saldırı ve darp  vakalarının arkasındaki motivasyonu araştırıyor. Yanıt aranan temel soru şu: “Artan saldırılar iddia edildiği gibi Türkiye’deki Ermenilere yönelik yeni bir nefret dalgasının habercisi mi?”
 
SALDIRGAN BİR KİŞİ
28 Aralık’taki cinayetin ardından konuyu hem Ermeni diasporasının hem de Amerikan yönetiminin gündemine taşıyacak ilk adım, Uluslararası Af Örgütü’nden (Amnesty International) geldi. Küçük’ün öldürülmesinden tam bir hafta sonra, 4 Ocak’ta Uluslararası Af Örgütü’nden ilgili sivil toplum kuruluşlarına bir e-posta mesajı geldi. Bunun üzerine Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), Amerikan Dışişleri Bakanlığı ile irtibata geçerek Samatya’daki olayların takip edilmesini istedi. Türkiye’deki gazete ve televizyonların, 28 Aralık’taki cinayete ve sonrasında yaşananlara neredeyse hiç yer vermemesi de Amerikalıları şaşırttı. Türk medyasının Samatya haberlerine bilinçli olarak karartma uygulayıp uygulamadığı da yanıt aranan sorular arasına girdi.
 
NELER OLDU?
Samatya'da Aralık ayının başında yalnız yaşayan 87 yaşındaki bir başka Ermeni kadın da (T.A.) benzer bir saldırı sonucunda ağır şekilde yaralanmıştı.
 
SON KURBAN DA 80 YAŞINDA 
 
Samatya'da oturan 80 yaşındaki S.A, akşam saatlerinde evine girerken saldırıya uğradı.
 
Yaşlı kadını baştan aşağıya siyah giyinmiş, maskeli bir kişi darp etti. Yaşlı kadının çığıklarını duyan komşularının dışarı çıkmasıyla zanlı olay yerinden kaçtı. Hastaneye kaldırılan kadının bir gözünü kaybedebileceği belirtildi.
 
Önceki gün gerçekleşen üçüncü saldırının ardından Samatya'da yaşayan bazı Ermeni vatandaşlar Twitter'dan, "Bilinsin ki Samatya'da açtık gozlerimizi, Samatya'da kapatacağız kimsenin bizi yollamaya gücü yetmeyecek" yazdı.
 
Maritsa Küçük'ün darp edildikten sonra vücuduna aldığı bıçak darbeleri sonucunda yaşamını yitirmiş, üzerindeki ziynet eşyaları alınmış, çıplak halde bulunması ve bedeninde haç şeklinde bir yara izi olduğu söylentileri akıllara nefret cinayeti ihtimalini getirmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler