ABDde silahlı saldırı

ABD'de silahlı saldırı

Silahlı saldırgan Beyaz Saray'a girmeye çalıştı.

ABD Kongre Binası dışında silah sesleri duyuldu. Silah sesleri nedeniyle giriş ve çıkışlar kapatıldı. Yaralıların olduğu ve 'çalışanlara sığınaklara inin' talimatı verildiği bildirildi
 
ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Hary Reid, Amerikan Kongre Binası çevresinde meydana gelen silahlı çatışmada, bir kişinin yaralandığını söyledi. Kimliği açıklanmayan yaralı kişinin bir polis memuru olduğu öne sürüldü. 
 
İlk gelen bilgilere göre, ABD'yi alarma geçiren silah sesleri, polisin kovaladığı bir aracın Kongre Binası önünde durmasıyla başladı. Polis ile araç sürücüsü arasında kısa süreli bir çatışma yaşandı. Çevredekileri paniğe sürükleyen çatışma sırasında, insanlara oldukları yerden çıkmamaları, dışarıda olanların da kendilerini bir an önce güvenli bir yere atmaları çağrısı yapıldı. Amerikan Kongre Binası'nın çevresi bir anda polis ve ilk yardım araçları ile doldu.
 
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, silahlı çatışmanın ardından polis bir kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Kongre Binası'na giriş ve çıkışlara yeniden izin verilmeye başlandı.
 
abd-kanlitakip-sozcu-resim-09.jpg
 
OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA:
ARACINDA ÇOCUK DA VARDI
ABD inanılmaz bir saldırı girişiminin şokunu yaşıyor. Dün bir kadın, aracıyla Beyaz Saray’a girmek istedi ve sonrasında yaşanan takibin ardından polis tarafından vurularak öldürüldü.Olayın nedenlerinden biri olarak kriz nedeniyle istihbarat görevlilerinin dörtte üçünün izne çıkarılması olarak gösterildi.
 
Amerikalı yetkililerin açıklamasına göre olay, 34 yaşındaki Miriam Carey adlı kadının Beyaz Saray etrafındaki bariyerleri aşıp içeriye girmeye çalışmasıyla başladı. Başkanı korumakla görevli Secret Service’in müdahalesi sonrası, kadın sürücü aracıyla Kongre binasına doğru kaçmaya başladı.
 
Gizli servisin takibinin ardından da sürücü Kongre binasının bir blok arkasında polis bariyerlerine çarptı. Burada açılan ateş sonucu da öldürüldü. Bu arada takip sırasında bir polis memuru yaralandı. Polis, ilk aşamada olayın terörist bir saldırı olduğuna dair herhangi bir bulguya ulaşmadıklarını bildirdi.
 
örgü tanıkları, öldürülen kadının aracından polisin bir çocuğu çıkardığını söyledi. Çocuğun, Miriam Carey'in 1 yaşındaki kızı olduğu anlaşıldı. Çocuğun ciddi bir yaralanması olmadığı açıklandı. Olay sırasında çevredeki binalarda bulunanların dışarı çıkmaları yasaklandı. 
 
Miriam Carey'in annesi Idella Carey, kızının çocuğu olduktan sonra depresyona girdiğini belirtirken, daha önce bir şiddet olayına karışmadığını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler