ABD'de silahlı saldırı: 14 ölü

ABD'de silahlı saldırı: 14 ölü

ABD'nin California eyaletinin Sen Bernandino'da kentinde meydana gelen silahlı saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

ABD’nin California eyaletine bağlı San Bernardio bölgesinde meydana gelen silahlı saldırıda ABD polisinden yapılan açıklama göre 14 kişinin öldüğü, 17 kişinin de yaralandığı belirtildi. Bazı kaynaklara göre ise ölü sayısının 20 olduğu öne sürüldü. Saldırıyı 3 kişinin gerçekleştirdiği ve olay yerinden kaçtıkları da yer alan ayrıntılar arasında. Yapılan saldırıyla ilgili ABD Başkanı Obama’ya da bilgi verildi. Olayın terörle bağlantısının olup olmadığı henüz kesinleşmedi.

Edinilen bilgiye göre saldırı, engellilere hizmet veren devlet dairesinin bulunduğu bir binada gerçekleşti. Yetkililer, yerel saatle sabah 11.00 sıralarında saldırı ihbarı aldıklarını ve ihbarın ardından hızlıca bölgeye hareket ettiklerini açıkladı. 3 saldırganın binaya girdiğini ve etrafa gelişigüzel ateş açtıkları bilgisini aktaran yetkililer, saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini, 17 kişinin de yaralandığını belirtti.

Görgü tanıkları, olay esnasında saldırının gerçekleştiği binadan insanların kaçıştığını, polisin ise uzaktan elektronik aletler ile binada inceleme yaptığını söyledi.

Bu arada, polis saldırının gerçekleştiği saatlerde vatandaşların Orange Show Road, South Waterman Avenue ve Park Center Circle bölgelerinden uzak durmasını istedi. CNN’in haberine göre, askeri kamuflaj giymiş ve uzun namlulu silahları olan saldırganlar, olay yerinden siyah bir araç ile kaçtı.

Beyaz Saray, konuyla ilgili olarak Başkan Barack Obama’nın, İç Güvenlik Danışmanı Lisa Monaco’yu görevlendirdiğini ve her türlü gelişmenin hemen kendisine aktarılmasını istediğini açıkladı. Geçen hafta cuma günü California’da bir aile planlama kliniğinde meydana gelen silahlı saldırı sonucu biri polis 3 kişi ölmüş, 9 kişi de yaralanmıştı.

2 ŞÜPHELİ ÖLDÜRÜLDÜ 
ABD’nin California eyaletine bağlı San Bernardino kentinde 14 kişinin öldürüldüğü silahlı saldıyı gerçekleştiren şahıslardan biri bayan 2 kişi ölü olarak ele geçriildi. 3. saldırgan hakkında bilgi verilmedi.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve yerel güvenlik güçleri, akşam saatlerinde basın toplantısı düzenledi. 2 saldırganın siyah bir araç ile kaçtığı ve aracın içinde çatışmaya girip öldürüldüğü açıklandı. 3. kişi hakkında ise henüz bilgi edinilemedi. Çatışmada 1 polis de yaralandı. FBI yetkilileri, olayın terör saldırısı olup olunmadığının henüz bilinmediğini, bunun bir ihtimal olduğunu, ancak söylemek için çok erken olduğunu belirtti.

Saldırı ile ilgili olarak ABD Başkanı Barack Obama da bilgilendirildi. Saldırının neden gerçekleştirildiği henüz bilinmiyor. Bölgeye çok sayıda polis, özel harekat timleri ve ilk yardım araçları sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler