ABDden Hemaya fon

ABD'den Hema'ya fon

Bugün gerçekleştirilen imza töreni ile ABD hükümeti Türkiye'de ilk kez bir şirketine fon ayırdı.

Bugün (5 Aralık 2011 Pazartesi) T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığında, Amerika’nın enerji konusunda önde gelen 17 dev şirketininde katıldığı toplantıda Hattat Holding’e Amerika hükümeti yetkililerinin ayırdığı fon ile ilgili imza seremonisi yapıldı.

250 milyon dolarlık yatırım tutarı bulunan proje imza seremonisine Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bakanlığı Teknik ve Geliştirme Başkanı Sn. Carl Kress ile Hema Doğal Enerji Kaynakları Proje Genel Müdürü katıldılar.

İmza seremonisinde, T.C. Enerji Bakanlığı müsteşarı Sn. Metin Kilici ile Amerika Birleşik  Devletleri Ticaret Bakanlığı müsteşarı Sn. Michael  C. Camunes de hazır bulundular.

Amerika Birleşik Devletlerinden ilk kez bir Türk özel şirketine fon
Bugüne kadar enerji sektörüne yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Hattat Holding, 50 milyon doları aşan yatırımlarına Metan gazı arama ve üretme faaliyetleri, Taşkömürü ve taşkömürü beslemeli elektrik santralleri projeleri ile devam ediyor.

Bu büyük projenin mükkemmel fizibilitesi, Amerika Enerji Bakanlığı’nın fon ayırmasını sağladı. Türkiye’de ilk defa geri ödemesiz bir şekilde, bir Türk özel şirketine fon ayrılmış oldu.

abd-fon-hattat-resim-03.jpg

Amerika Hükümeti yetkilileri; Hattat Holding grup şirketlerinden Hema Endüstri A.Ş.‘nin Türkiye’de teknoloji paylaşımı yapılabilecek bir şirket olduğunu, bu yatırımdan sonra 150 milyon dolarlık değer yaratılacağını bildirdiler. Sadece bu projenin bile bölge illerinden Bartın ve ilçe Amasra’da iki bin kişilik bir istihdam yaratacağını söyleyen hükümet yetkilileri, Amerika’dan gelen 17 enerji şirketleri ile Hema Endüstri A.Ş.‘nin potansiyel ortaklık görüşmelerinin ileride ayrılacak fonlar ile ilgili olumlu göstergeler yaratacağını bildirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler