ABD'li hakim Reza'nın pasaportlarını istedi

ABD'li hakim Reza'nın pasaportlarını istedi

ABD'de Tutuklu yargılanan Reza Zarrab'ın davasında çok önemli bir gelişme yaşandı; Davaya bakan Hakim Berman, "incelemek üzere" Zarrab'ın tüm pasaportlarının kendisine teslim edilmesini istedi.

Pasaportlar, Reza Zarrab’ın kefaletle serbest bırakılıp bırakılmayacağı için büyük önem taşıyor. Zarrab’ın kefaletle serbest kalması halinde, pasaportlarını mahkemeye teslim etmesi gerekiyor.

Hakim Berman, Zarrab’ın avukatlarına ve Savcılık makamına gönderdiği yazılarda, Avukatlarda olan iki pasaport ile, tutuklandığında savcılığın el koyduğu bir pasaportun mahkemeye en geç Pazartesi günü öğle saatlerine kadar teslim edilmesini istedi. Pasaportların “elden ve güvenli zarflar içinde teslim edilmesi” istenirken, hakim hem Zarrab’ın avukatına, hem de savclığa, pasaportların fotokopilerini çektirmeleri, böylece her iki tarafın elinde de üç pasaportun da fotokopilerinin bulunabileceğini bildirdi.

Zarrab’ın avukatı, müvekkilinin kefaletle salıverilme şartlarının içine, pasaportlarının mahkemeye teslim edilmesini de dahil etmişti. Avukat, Zarrab’ın 50 milyon Dolar kefalet ücreti, New York’ta güvenli bir dairede ayak bileğinde bir kelepçe ile salıverilmesini, dairenin kapısında da sürekli silahlı özel gardiyanların görevlendirilmesini önermişti.
Savcılık ise, Zarrab’ın tutukluluk halinin hapishanede devam etmesinde ısrarcı olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler