Abdullah Gül: Herkes aklını başına alsın!

Abdullah Gül: Herkes aklını başına alsın!

Cumhurbaşkanı Afyon'da önemli açıklamalarda bulundu...

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyon'da valiliği, belediyeyi ve garnizon komutanlığını ziyaret etti. Gül, ziyareti sırasında İmralı süreci hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Gül'ün açıklamalarından satır başları:
 
Terörü kesinlikle gündemimizden çıkarmamız lazım. Ülkemizin en önemli konusu olduğu için, geleceğimizle ilgili olduğu için bu konuyu gündemimizden çıkartmak birinci önceliğimiz. Bunun herkes tarafından hatırlanmasıni isterim. Terörü bitirmek için bir çok yöntem vardır. Hepsi de kullanılır. Karşınıza silahla çıkana silahla cevap verirsiniz. Devletin görevi budur. Devlet boyun eğmez. Bu yıllardır böyle. Bunun herkes tarafından bilinmesi lazım.
 
'DÜRÜST DAVRANIN' UYARISI
 
Şimdi şahit olduğunuz yeni bir çalışma var. Rol alanlar ne yapmaları gerekiyorsa onu biliyorlar. Dürüst davranır ve yapmaları gerekenleri yaparlarsa o zaman bu acılar sona erer. Devlet olarak amacımız Türkiye'nin önündeki bu büyük konuyu yok etmektir.
 
"KONUŞMAMASI GEREKENLER VAR"
 
Birliğimize zarar vermeyecek şekilde politikalar takip edilir. Öncelikle ne yapılması gerekiyorsa eli silahlı insanların ve onlara talimat verenlerin yapması gerekenleri yapması gerekir. Bunlar gerçekleşirse ümit ederim huzur gelir ve herkes de bu beladan kurtulmuş olur. Türkiye'de herkes konuşabilir ama biraz da konuşmaması gerekenler var, konuşmak yerine iş yapması gerekenler var. Bakalım bir samimiyet varsa ortada bunu da görürüz.
 
"HERKESİN AKLINI BAŞINA ALMASI LAZIM!"
 
Devletin kurumlarına herkesin güvenmesi gerekir. Bizim birliğimiz, bütünlüğümüz hiçbir zaman tehdit altında tutulamaz. Bugünkü bölgemizdeki olaylar maalesef bazılarını yanlışa sevkedebilir, bazıları bunu fırsat olarak görebilir. Bölge ülkeleri bundan sonra da terör örgütlerini taşeron olarak kullanmak isteyebilirler. Herkesin aklını başına alması ve düşünmesi lazım. Acılar dinsin istiyorlarsa üzerine düşeni yapması lazım.
 
"ÖZAL'LA İLGİLİ ÜZERİME DÜŞENİ YAPTIM"
 
Cumhurbaşkanı olarak ben üzerime düşeni yaptım, DDK'yı görevlendirdim. Artık yargıya intikal etti iş. Rahmetli Özal'ın kabri açıldı. Vaktiyle yapılması gerekenler o zaman yapılamadığı için ki izahı da mümkün değil bu kadar sene sonra gerçekleştirildi. Bundan sonra bilim adamları, mahkemeler ve Adli Tıp gerekeni söyleyecek.
 
"OLAĞANÜSTÜ ŞEYLER OLUYOR"
 
Çok fazla konuşmamak lazım. Bölgemizde olağanüstü şeyler oluyor. Suriye'de, Irak'ta… Bölgede büyük bir istikrarsızlık var. Önümüzdeki yıllar bunun hemen durulmayacağı da gözüküyor. Türkiye olarak kendimizi daha da sağlamlaştırma, daha konsolide etme önceliğimiz. Bunları yaparken bize karşı kullanılacak oluşumlar söz konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler