Abdullah Gül ifade verdi

Abdullah Gül ifade verdi

Gül kayıp trilyon davasıyla ilgili ifade verdi...

Abdullah Gül, dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek kayıp trilyon davasıyla ilgili ifade verdi.

Hürriyet'ten Taha Akyol'un haberine göre; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Necmettin Erbakan’ın parti liderliği dönemindeki 'kayıp trilyon’ soruşturması için dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giderek ifade verdiği öğrenildi. Gül, o dönem cumhurbaşkanı olduğu için ifadesi alınmamıştı.

Daha önce Cumhurbaşkanlığı dönemi bittikten sonra bu konuda savcılığa ifade vereceğini belirten Abdullah Gül, görevi sona erdikten sonra avukatı vasıtasıyla Anakara Cumhuriyet Başsavcılığa başvurarak ifade vermesi için gün tayin edilmesini istedi.

BASINA DUYURULMADI
Dün Ankara’ya giderek akşam saatlerinde başsavcıya ifade veren Gül'ün bu hareketi basına duyurulmadı.

ankaraadliyesiprotokolgirisi-resim-11.jpg

ERBAKAN VE 68 RP YÖNETİCİSİ CEZA ALDI
1998 yılında Anayasa Mahkemesi, Refah Partisi (RP) hakkında verdiği kapatma kararı kararının ardından, yöneticilerden ellerindeki Hazine yardımını devlete iade etmelerini istedi. Ancak RP, paranın örgütlere gönderilerek harcandığını ileri sürdü ve söz konusu Hazine yardımını iade etmedi. Müfettişlerin incelemelerinde paranın, sahte belgelerle harcanmış gibi gösterildiği tespit edildi. Bu nedenle, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın da bulunduğu parti yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. 

ABDULLAH GÜL'DEN AÇIKLAMA
Abdullah Gül'ün kişisel internet sitesinde ifadeyle ilgili açıklamalara yer verildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Abdullah Gül, “Olay tarihi itibariyle Refah Partisi’nin Dış İlişkiler’den sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı sıfatını taşıdığını, esasen parasal hiçbir konuda hak, yetki ve sorumluluğu bulunmadığını; bununla birlikte davada adıgeçen herkesin ifadesinin alınmış olması ve hukuka duyduğu saygı çerçevesinde ifade vermeye geldiğini” kaydetmiştir.

“Kayıp trilyon” davasına bakan Ağır Ceza Mahkemesi’nin, kendisi gibi ilgisiz bütün parti yetkilileri hakkında ve özellikle de Refah Partisi’nin bu konularla ilgili Genel Muhasibi hakkında bile beraat kararı verdiğini hatırlatan Gül, “Hukukun tüm koşullarıyla eksiksiz ve kusursuz olarak işlemesi, hiçbir konuda en küçük bir kuşkunun hiçbir taraf için kalmaması maksadıyla bizzat ifade verdiğini” belirten Gül, bu işlemin tamamlanmasından ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler