Abdullah Yavuz, AKP Ilgaz'dan aday adayı

Abdullah Yavuz, AKP Ilgaz'dan aday adayı

Sağlık Bakanlığı'nda 'Bakanlık Müşavirliği' hizmetini yerine getirirken görevinden istifa eden Abdullah Yavuz, AK Parti'den Ilgaz Belediye Başkan adayı olarak siyasete giriş yaptı.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli seçimlere doğru gittiğimiz şu günlerde bürokrasiden istifalar da 1 Aralık tarihi itibariyle ardı ardına gelmeye başladı. İstifa eden Çankırılı bürokratlar kervanına son olarak Sağlık Bakanlığı'nda bakanlık müşaviri olarak görev yapan Abdullah Yavuz da katıldı. Yavuz AK Parti'den Ilgaz Belediye Başkan aday adaylığı müracaatında bulundu.

Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan Yavuz "Yıllardır bulunduğum görevler çerçevesinde kazanmış olduğum deneyimleri doğduğum topraklarda seçilmiş belediye başkanı olarak hizmet ederek hemşehrilerime olan borcumu ödemek istiyorum. Yeşil Ilgaz'ımızın ülke sathında daha fazla bilinebilirliğini kazandırmanın ötesinde, ilçemizin daha yaşanabilir hale dönüşmesine yönelik projeleri hayata geçirme adına AK Parti'den aday adaylığı müracaatında bulundum." dedi.

ABDULLAH YAVUZ KİMDİR?
1959 yılında doğduğu Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde ilköğretimini tamamladı. 1977'de Düzce İmam Hatip Okulu'ndan mezun olduktan sonra Korkut Özal döneminde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde memur olarak göreve başladı.

Aynı yıl Gazi Üniversitesi'ne kaydını yaptırdı. Mezuniyet sonrası 1984 yılında Ankara'da ilk kez merkez ilçeler bazında oluşturulan ve ilk başkanı Melih Gökçek ile Keçiören Belediyesi'nin kurucuları arasında yer aldı.

Sağlık Bakanlığı'na geçiş yaparak, çeşitli kademelerde personel, idari, mali işler birimlerinde şeflik, uzmanlık, şube müdürlüğü, daire başkanlığı, genel müdür yardımcılığı ve genel müdür vekilliği görevlerinde bulundu.

2011 yılında 663 sayılı yasayla yürürlüğe giren Teşkilat Kanunu'nda yapılan değişikliğe kadar Genel Müdür Yardımcılığı ünvanıyla Sağlık Bakanlığı'nın tüm arama ve nakillerinin yapıldığı Kur'a Komisyonu Başkanlığını yaptı.

Son olarak Sağlık Bakanlığı'nda 'Bakanlık Müşaviri' olarak görevdeyken Ilgaz Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden istifa etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler