Abdurrahim Albayrak: Üç futbolcu sattık

Abdurrahim Albayrak: Üç futbolcu sattık

Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, kadrodaki üç futbolcuyu sattıklarını, isimlerini gizli tuttuğu bu oyuncuların ocak ayında takımdan ayrılacağını açıkladı.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Albayrak'ın açıklamaları şöyle:   

"BİR ANDA KAPININ ÖNÜNE KONDUM"
- Galatasaray'ın son iki yılında hem yönetim hem de teknik heyetin devamlılığı yoktu. İki yıl üst üste şampiyon olmuş iyi bir ekip vardı. Kimsenin anlamadığı bir sebepten başkanımız seçim kararı aldı. Şampiyon olmuşuz iki gün sonra yemek daveti aldık. Şampiyonluk teri daha üzerimizde soğumamıştı. Şampiyonluğun keyfini yaşamadan seçim kararı alındı ve sonrasında kapının önüne kondum. Şampiyonluğun sevincini doya doya yaşamadık. Ben takımın başarısı için işimi gücümü bırakmışım, bütün günlerim kamplarda geçmişti. Şampiyonluğun iki gün sonrasında seçim olmuş ancak siz yeni yönetimde yoksunuz.
  
"FATİH TERİM KALSAYDI..."
- Fatih Terim kalsaydı 4 yıl üst üste şampiyon olurduk. İki yıl olmuştuk, Terim hocamız kalsaydı üst üste iki yıl daha şampiyon olmuştuk. Geçen yıl da olurduk, bu yıl da olurduk.

"PRANDELLI'DEN VAZGEÇTİK ÇÜNKÜ..."
- Ben üç dönem yöneticilik yaptım. Eğer yönetici iseniz takım içindeki herkese sahip çıkmanız lazım. Tabii ki hocaya da sahip çıkacaktım. Son dakikaya kadar sahip çıkmaya devam ettim. Gördümki işler iyiye gitmiyor; körü körüne ısrar etmenin anlamı da yoktu. Prandelli'yi göndermeyi birkaç hafta öncesinden düşünmüştüm. Ancak başkanımız 'sabredelim' demişti. İstikrar için devam edelim dendi. Başkana saygı duymak zorundaydım. En sonunda 'Başkanım kendimizi zorluyoruz. Hem camiamıza hem kendimize zarar veriyoruz. Tribünler tepki  gösteriyor' dedim. Sonrasında böyle bir karar aldım. Ardından Hamza Hamzaoğlu ile çalışmaya karar verdim. Hamza Hoca Florya'ya gelir gelmez herşey olumlu oldu. Hiçbir olumsuz tablo ile karşılaşmadık.

"ARA TRANSFERDE OYUNCU ALMAMIZ ZOR"
- (Ara transferde oyuncu alınacak mı, sorusu üzerine) Biz şu anda iki yıldız transfer yaptık bile. İlk önce Sabri Reis'i affettik. Alacağımız en iyi yıldızlardan birii oldu. Sabri'nin ismi şampiyonlar ligi kadrosuna yazılmadığı için Arsenal maçına Sabri'siz çıktık. Selçuk İnan kırmızı kart cezalı olduğu için onun yerine Emre Çolak oynadı. Emre Çolak önceden doğru dürüst oynamıyordu, bakın şimdi nasıl oynuyor. İlk önce içerdeki mevcut oyunlarımızı değerlendireceğiz. Yıldız futbolcu almak gönlümde var ama maddi durumları göz önünde bulundurmak lazım. Bu paralarla kulüplerin yaşamaları zor. Ara transfer için üç yerli futbolcuyu sattık. Ancak bu arkadaşların isimlerini şimdi açıklayamam.

"BÜTÜN FUTBOLCULARLA ARAM İYİDİR"
- Felipe Melo bana şunları yazdı; başkanım canı gönülden sizin dönmenizi istiyorum. Sen gerçek Galatasaraylı'sın. Brezilyalı oğlunuz Felipe Melo... Diğer oyuncularla da aramız çok iyidir. Herkes iyidir, önemli olan sizin iyi olmanız.

"YİNE KAPI ÖNÜNE KONABİLİRİZ"
- 30 Mayıs 2015'te kongre yapacağız. 31 Mayıs'ta Çaykur Rizespor ile son maçımızı oynayacağız. Yine belki şampiyonluk yemeğini yemeden herhalde kapının önüne konacağız. İnşallah yeni yönetimde oluruz yoksa şampiyon olsak bile yine kapı önüne konacağız." diye konuştu.

"TFF YABANCI KONTENJANINI ARTIRACAK" 
- TFF nin yabancı oyuncu sayısını artıracak. Böylelikle Türkiye'ye daha kaliteli yabancılar gelecek.

SATILAN ÜÇ FUTBOLCU BELLİ OLDU
Tümspor'dan Candaş Işık'ın haberine göre, Galatasaray Başkan Yardımcısı Albayrak'ın isim vermeden "Elimizde çok futbolcu var. Bunların 3'ünü şimdiden satmış durumdayız. Yakında yeni kulüpleriyle antrenmanlara başlayacaklar." dediği futbolcuların Engin Baytar, Yiğit Gökoğlan ve Gökhan Zan olduğu ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler