Acemi kasaplar kendilerini kesti!

Acemi kasaplar kendilerini kesti!

Türkiye'de kurban bayramında,

daha önce yaşanan kanlı görüntüler azalırken, vatandaşlar genellikle kurban kesimi sırasında kurallara uymaya dikkat etti. Acemi kasaplar her zaman olduğu gibi kendilerini kesti.

Sivas'ta genç bir kız satırla parmağını kopardı.

Kurban Bayramı’nın birinci gününde saat 16.00 itibariyle yaklaşık 3000 acemi kasap hastanelere başvurdu. İşte Türkiye'den kurban manzaraları:

3000 ACEMİ KASAP HASTANELERE BAŞVURDU
Kurban Bayramı’nın birinci gününde saat 16.00 itibariyle yaklaşık  3000 acemi kasap hastanelere başvurdu. Kimisi parmağını, kimisi bacağını kesti. Türkiye’nin dört bir yanından ilginç kesim görüntüleri ortaya çıktı. Vatandaşların bir çoğu vinç ve traktör de kullandı. Bayramın ilk gününde vatandaşlar yine kaçan kurbanların peşindeydi. Kurbanlıklar kaçtı, onlar kovaladı.

BURDUR'DA KAÇAN İNEK ZORLU ANLAR YAŞATTI
Burdur'da Karasenir Mahallesinde bir vatandaşın satın alarak kesim alanına götürmek istediği kurbanlık inek, kamyonetten indirildiği sırada kaçtı. Sahipleri kovaladıkça ara sokaklara yönelen ineği yakalamak için mahalle sakinleri de seferber oldu.

İneğin kendilerine doğru geldiğini gören vatandaşlar, hayvanı durdurmak istedi. Ellerinde küreklerle hayvanı durdurmakta başarısız olan kadınlar, ineğin ileride bekleyen çocukların üzerine doğru gittiğini görünce büyük panik yaşadı. Önüne çıkan çocukları da geçen inek, yorgun düşünce yakalandı. Bir mahalle sakininin yavaşça ipini tuttuğu inek, gözü kapatıldıktan sonra kesim alanına götürüldü.

VAN'DA ÇUKURA DÜŞEN DANA KURTARILDI
Van'ın Edremit ilçesinde kurbanlık olarak alınan ve sahibinin dikkatsizliği sonucu bir anda elinden kaçan dana, Edremit ilçesi Erdemkent TOKİ konutları yolunda Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) tarafından açılan iki metre derinliğindeki su dolu çukura düştü.

Olay yerine gelen ekipler, Edremit Belediyesine ait iş makinesiyle çukurun yan tarafına yol açtı. Yaklaşık bir saat süren yol açma çalışmasının ardından çukura inen vatandaşlar, danayı, boynuna ip bağlayarak düştüğü çukurdan çıkardı. Sahibine teslim edilen dana, kesim merkezine götürüldü.

İPİNİ KOPARAN KURBANLIK DANA,
SOLUĞU DENİZDE ALDI

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde kesilmek üzereyken ipini koparan dana, kaçmaya başladı. Yol boyunca yaklaşık 10 kilometre ilerleyen dana, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesine kadar geldi.

Kurban hissedarlarının ve vatandaşların takip ettiği dana, Mıhlı Mahallesi mevkisinde denize girdi. Uzun süre yüzen dana, sandalla takip edildi. Takip sırasında, kurban hissedarları, ''Allah'ım sen kurbanımızı sakinleştir'' diye dua etti.

Yaklaşık 3 kilometre yüzdükten sonra kıyıya çıkan dana, Altınoluk belediyesine bağlı zabıta ekiplerince üç iğne ile vurularak uyuşturuldu. Kurban sahipleri zorlu bir takibin ardından danalarına kavuştu.

DENİZLİ'DE KAÇAN KURBANLIK BOĞA
Denizli Gümüşler Mahallesi'nde ayakları bağlanarak boş bir arazide yatırılan boğa, tam kesileceği sırada can havliyle üzerindeki kişileri savurarak kaçmaya başladı. Vatandaşlarca kovalanan boğa, önce iple yakalanmaya çalışıldı ancak bu uğraş sonuç vermedi. Boğanın kaçtığı sırada kendisine zarar vermesinden korkan bazı vatandaşlar ağaçlara çıktı.

Uzun süren çabaları sonuç vermeyen boğa sahibi ve kendisine yardımcı olan vatandaşlar, belediye ekiplerinden yardım talep etti. Belediye ekipleri, boş bir arazide boğayı, attıkları uyuşturucu iğnelerle sakinleştirdi.

SİVAS'TA BİR GENÇ KIZ
SATIRLA PARMAĞINI KOPARDI

Sivas'ta, bayramın ilk günü kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 120 kişi hastanelere başvurdu. Sivas Numune Hastanesi Acil Servisine kurban kesmeye çalışırken kendini yaralayan 70 kişi başvurdu.

Hayri Sığırcı Caddesi Yunusemre Mahallesinde yaşayan 22 yaşındaki Pınar Çetin, kesilen kurbanın kemiklerini parçalamaya çalışırken, satırla sol elinin orta parmağına vurdu.

Parmağı kopan genç kız, ailesi tarafından Sivas Numune Hastanesine getirildi. Burada ilk müdahalesi yapılan genç kız, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi.

10 KM KAÇTI,
3 KM YÜZDÜ!
ÇANAKKALE- Alınan bilgiye göre, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde kesilmek üzereyken ipini koparan dana, kaçmaya başladı.

Yol boyunca yaklaşık 10 kilometre ilerleyen dana, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesine kadar geldi.

Kurban hissedarlarının ve vatandaşların takip ettiği dana, Mıhlı Mahallesi mevkisinde denize girdi. Uzun süre yüzen dana, sandalla takip edildi.

Takip sırasında, kurban hissedarları, "Allah'ım sen kurbanımızı sakinleştir" diye dua etti.

Yaklaşık 3 kilometre yüzdükten sonra kıyıya çıkan dana, Altınoluk Belediyesine bağlı zabıta ekiplerince üç iğne ile vurularak uyuşturuldu.

Kurban sahipleri zorlu bir takibin ardından danalarına kavuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler