Açılış tam anlamıyla fiyasko!

Açılış tam anlamıyla fiyasko!

Paragliding World Cup'un açılışı gerek katılımcı sayısı gerekse yaşanan tartışmalarla tam anlamıyla fiyasko oldu.

Paragliding World Cup Çavundur – Termal Otel’de yapılan açılış ile start aldı. Pazar günü Bayramören’den yapılan uçuşlarda pilotların “gol” noktası Termal Otel bahçesi oldu.

Paragliding World Cup’ın Çankırı’da yapılan yarışmaları Çavundur – Termal Otel’de Cumartesi günü saat 19.30’da gerçekleştirilen açılış ile start aldı.

Açılış törenine Çankırı'nın duayen isimlerinden eski bakan Nevzat Ayaz başta olmak üzere Ak Parti Çankırı milletvekilleri Av. İdris  Şahin ile birlikte Hüseyin Filiz, 23. Dönem Çankırı milletvekili Suat Kınıklıoğlu, Çankırı Valiliğine vekalet eden Haldun Aksalman’a vekaleten (!) Ömer Bedrettin Sağsöz, Bayramören Kaymakamı Ayhan Terzi, Çankırı İl Özel İdare Sekreteri Hasan Yıldız, Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, Atkaracalar Belediye Başkanı Rifat Altuntop ile Çavundur Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere, işadamları Selahattin Düzbasan, ÇANHAVK Yönetiminden İsmail Işık, Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali Şireci ile İstanbul ve çevre illerden gelen Çankırılılar ile basın mensupları katıldılar.

Açılış, Ankara Büyükşehir Belediyesinden gelen mehteran takımının gösterisi ile başladı. Termal Otelin bahçesine kurulan masalarda açık büfe mangal uygulaması ile davetlilere soğuk meyve suyu ikram edildi.

termal-acilis-resim-02.jpg

AÇILIŞ TAM ANLAMIYLA FİYASKO!

Yamaç paraşüt sporunun Formula 1’i olarak görülen Paragliding World Cup Çankırı yarışmalarının açılışı gerek katılım gerekse gösterilen ilgi açısından tam bir fiyaskoydu.

Çankırı’nın üst düzey yönetim kadrosu olarak görülen başta Vali Vekili Haldun Aksalman ile Belediye Başkanı İrfan Dinç’le birlikte Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten’in KUZKA’nın düzenlediği Ukrayna gezisine katılmaları ile birlikte açılışta bulunmamaları bir yana, 11 ilçe ve 19 belde belediye başkanından sadece 3’ünün açılış kokteylinde bulunması, şampiyonaya gösterilen ilginin boyutunu göstermesi açısından önemliydi.

suat-tahsin-resim-03.jpg

TAHSİN TEKİN HAYLİ GERGİNDİ

Yarışmanın organizatörü Tahsin Tekin, aylardan bu yana yaşanan olumsuzlukların da getirisiyle birlikte, açılış konuşmaları sonrasında milletvekili İdris Şahin ile birlikte girdiği sohbette hayli gergin olduğu gözlemlendi. 23. Dönem Çankırı milletvekili Suat Kınıklıoğlu'nun da Tahsin Tekin'den yana duruş sergilemesi karşısında milletvekili Şahin "Hükümeti temsilen buradayız. Her türlü talebi karşılamakla birlikte bugüne kadar yaşanan sıkıntıların bundan böyle yaşanmaması konusunda üzerimize ne görev düşerse tamamını yerine getirmeye hazırız" diyerek havayı yumuşatma gayreti gösterdi. Tekin ve Kınıklıoğlu'nun ortak şikayet noktalarının Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen ve emekliye ayrılan Çankırı eski valisi Şemsettin Uzun olduğu dikkatlerden kaçmadı.

vekiller-spor-cavundur-resim-06.jpg

MİLLETVEKİLLERİ, SPORUN “S”SİNDEN BİHABER!

Bununla birlikte açılışa gelen Ak Parti milletvekilleri Av. İdris Şahin ile işadamı Hüseyin Filiz, 41 ülkeden gelen yaklaşık 160 yabancı pilotla ne bir araya gelme ihtiyacı hissettiler ne de yaptıkları sporla ilgili bilgi alışverişinde bulunmayı düşündüler.

Milletvekilleri Şahin ve Filiz, açılış konuşmaları öncesi ve sonrası ile birlikte toplamda bir saate yakın bir süre açılışta bulunmalarına karşın, “Yamaç paraşütü nedir? Nasıl uçulur? Bu paraşüt nasıl bir şeydir?” gibi basit meraklarını giderme yolunu dahi seçmeden Termal Otel’den ayrıldılar.

BAYRAMÖREN BELEDİYE BAŞKANI DA AÇILIŞTA YOKTU!

Öte yandan, yarışma programı öncesi yaptığı açıklamalarla, organizasyonun baş mimarı Tahsin Tekin ile hayli sert tartışmalar yaşayan Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen’in de açılışa katılmaması hayli dikkat çekmekle beraber, bir o kadar da yadırgandı.

gol-noktasi-cavundur-resim-04.jpg

İLK UÇUŞLAR BEKLENDİĞİ ŞEKİLDE GAYET BAŞARILI GEÇTİ

Öte yandan Cumartesi akşamı yapılan açılış ile birlikte Pazar sabahı Bayramören’den gerçekleşen ilk uçuşlarda pilotlara “gol” noktası (varış yeri) olarak Termal Otel bahçesi gösterildi.

Yaklaşık 200 pilotun havalandığı güney uçuş pistinden yaklaşık 100 tanesi “gol” noktasına başarıyla iniş yaptılar.

Uçuşların bugün ve yarın da Bayramören’den devam edeceği, daha sonrasında ise Çerkeş bölgesine kaydırılarak Işık Dağından uçuşların gerçekleştirileceği öğrenildi.

BUGÜNKÜ UÇUŞLAR HAVA MUHALEFETİ NEDENİYLE İPTAL

Yamaç Paraşütü Dünya Kupası yarışmalarının ikinci gününde (25 Temmuz 2011) hava muhalefeti yüzünden uçuşlar yapılamadı.

Çanhavk Başkanı Tahsin Tekin,  bugün sabah tüm yarışma pilotlarının güney pistine geldiklerini, ancak havanın çok rüzgarlı olması ve yağış ihtimali karşısında bugünkü yarışmaların iptal edildiğini söyledi.

Yamaç Paraşütü yarışmalarının bu tür ihtimallere karşın bir haftalık zaman dilimine yayıldığını sözlerine ekleyen Tekin, yarışmaların bugünkü bölümünün yapılamamasının önemli olmadığını, önümüzdeki günlerde bunun telafi edileceğini belirtti.

Yarışmaların ilk gününde 130 pilotun uçuş yaptığını, bu yarışmada, 100 yarışmacının gol noktasına (Nihayi hedef) ulaştığını, bunun yamaç paraşütü yarışmalarında az rastlanan bir durum olduğunu söyleyen Tahsin Tekin, normalde 5- 6 yarışmacının ulaşabileceği bu başarının altında, yarışmaya katılan pilotların kalitelerin yattığını, Dünyanın en iyi 130 pilotunun Yamaç Paraşütü Dünya Kupası yarışmaları için Çankırı’da bulunduğunu söyleyerek, uçuşun yapılamadığı bugün öğleden sonrası için de, pilotlara Çankırı’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin gezdirileceği bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler