Açlık grevlerini bitirin

"Açlık grevlerini bitirin"

Abdullah Öcalan, İmralı'dan mesaj gönderdi

 

İmralı'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan, bugün kardeşi Mehmet Öcalan'la görüştü. Mehmet Öcalan, bu görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. 
 
Öcalan, ağabeyinin açlık grevini cezaevlerindekilerin değil, dışarıdakilerin yapmasını istediğini söyledi.
 
Abdullah Öcalan'ın avukatlarına ait Asrın Hukuk Bürosu aracılığı ile Mehmet Öcalan yaptığı açıklamada, "Ben bugün İmralı Cezaevi'nde kalan ağabeyim Sayın Abdullah Öcalan yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdim. Kendisi açlık grevlerine ilişkin yaptığı çağrıyı zaman kaybetmeden kamuoyuyla paylaşmamı istedi" dedi.
 
Açıklamasında, Mehmet Öcalan ağabeyi Abdullah Öcalan'ın 'cezaevlerinde açlık grevine girenlerin, dışarıdakilerin yapması gereken işi üzerlerine aldığını' belirttiğini kaydetti.
 
Mehmet Öcalan'ın açıklamasına göre, Abdullah Öcalan açlık grevlerinin son bulmasıyla ilgili şunları söyledi: "Açlık grevi eylem tarzı olarak genel itibariyle doğru bulmamakla birlikte, açlık grevleri yapılacaksa bile içeridekilerin değil dışarısının yapması gerekir. Açlık grevi eylemi çok anlamlıdır. Bu eylem yerini bulmuş ve amacına ulaşmıştır. Hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler. Buradan açlık grevindeki herkese özellikle birinci ve ikinci gruptakilere tek tek selamlarımı söylüyorum."
İZMİR'DE 520 MAHKUM BİTİRDİ!
İzmir'de bulunan cezaevinlerinde açlık grevine giden tutuklu ve hükümlüler eylemlerini sonlandırdı.
 
Buca 1 ve 2 No'lu Cezaevleri ile Aliağa Şakran Cezaevi'nde bulunan 520 tutuklu ve hükümlünün açlık grevine son verdikleri kaydedildi. Akşam saatlerinde avukatlarıyla görüşen tutuklu ve hükümlüler, açlık grevini sonlandırdı. 
 
Bunun üzerine cezaevlerine giden İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin sağlık kontrolüne başladıkları belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler