Adalet yürüyüşüne her ilde GBT sorgusu!

'Adalet yürüyüşü'ne her ilde GBT sorgusu!

'Jandarma hızlı, polis uzatıyor!'

Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndan 18 Temmuz Perşembe günü saat 24.00'de başlatılan ve İstanbul Gezi Parkı'na kadar sürecek 'Adalet Yürüyüşü', Batuhan Yücel'in ayağından rahatsızlanması üzerine Kadir Canbek, Ulaş Çakar ve Canberk Apiş tarafından devam ettiriliyor. 
 
Gezi olaylarında hayatını kaybeden 5 kişi, yaralanan ve şiddet görenlerin yargılanmaları için Antalya'dan yola çıkan gençler, yürüyüşlerinin 10'uncu gününde yaklaşık 430 kilometrelik yolculuk ardından Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar'ı aşarak Eskişehir'e ulaştı. 
 
HER İLDE GBT SORGUSU 
Yürüyüşleri boyunca jandarma ve polis ekipleri tarafından güvenlik açısından takip edildiklerini ve sorumluluk alanlarına göre ekiplerin görev değişimi yaptığını belirten Kadir Canbek, geçtikleri her il ve ilçe merkezinde GBT sorgularının alındığını söyledi. Canbek, "Jandarma ekipleri işlemi hızlı yapıyor, sonra yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Ancak, polis ekipleri, GBT sorgusu sırasında işlemleri çok uzatıyor ve bizi bekletiyor. Kamera çekimlerimizin yanı sıra, yürüyüşle ilgili birçok soru yöneltiliyor" dedi. 
 
AFYONKARAHİSAR'DA DA ARAÇ TEKLİFİ 
Yürüyüşleri sırasında Burdur'un Bucak İlçesi'nde polislerin sorumluluk alanı bitimine kadar araçla bırakmayı teklif ettiği ve "Yürümüş gibi yapar, devam edersiniz, 'Yürüdük' dersiniz" teklifi, Afyonkarihisar'da da tekrarlandı. Yürüyüşçülerden Kadir Canbek, Afyonkarahisar'da polislerin, "Bizim buranın halkı hayvancılıkla uğraşıyor. Çok fazla köpek vardır. Sizi kamp yapabileceğiniz güzel bir yere kadar araçla bırakalım" teklifinde bulunduklarını söyledi. Köpeklerin saldırması tehlikesinden bahsedildiğini belirten Canbek, "Genellikle takip nedeniyle, sorumlu oldukları mıntıkadan olabildiğince çabuk çıkmamız bekleniyor" dedi.
 
adaletyuruyusu-espark-eskisehir-sozcu-resim-071.jpg
 
VATANDAŞ DESTEĞİ 
Yürüyüş başlangıcından itibaren Antalya, Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar'da çeşitli karşılamalar düzenlendiğini hem de güzergahta karşılaştıkları kişilerin yakın ilgi gösterdiğini belirten Kadir Canbek, araçların da korna çalarak destek verdiğini anlattı. Halkın gösterdiği ilgiden moral bulduklarını dile getiren Canbek, Eskişehir'den sonraki güzergahın Ankara olduğunu söyledi. 
 
ETHEM SARISÜLÜK'E KARANFİL 
Ankara'da Gezi olayları sırasında başından vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yere karanfil bırakacaklarını yineleyen Canbek, yürüyüşlerinin Bolu üzerinden Gezi Parkı'na doğru devam edeceğini aktardı. 
 
Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndan 18 Temmuz Perşembe günü saat 24.00'te başlayan 'Adalet Yürüyüşü' Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Bolu, Sakarya, Kocaeli, İstanbul ve Gezi Parkı'nda yaklaşık 1 ay sonra tamamlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler