Adam gibi habercilik yapın!

'Adam gibi habercilik yapın!'

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay sert çıktı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, bazı illerde bazı gazetelerin ilan almak için çıktığını belirterek, ”Çıkıyorsanız adam gibi habercilik yapın. Yörenin bütün sorunlarını dile getirin” dedi.

Basın İlan Kurumu İzmir Medyası İstişare Toplantısı’na katılan Atalay, burada yaptığı konuşmada, İzmir’de yerel basının güçlü olduğunu ve hiçbir telkinde bulunmaya gerek kalmayacak kadar iyi yolda olduğunu söyledi.
 
Kurumun çağa ayak uydurmak için çalışma yaptığını, kendini yenilediğini belirten Atalay, şöyle konuştu:
 
”Bir kurum kendini kapatmadan hiçbir kurumu kimse kapatamaz. ’Artık bu kurum gereksizdir’ eleştirilerinden sonra bugün artık tartışılmayan bir kurum haline geldik. Daha fazla adım atmamız lazım. Resmi ilan fiyat tarifesini yükseltirken bir bakanımız gazetenin nerede yayınlandığını, yayınlanıp yayınlanmadığını sormuştu. Bazı illerde bazı gazeteler ilan almak için çıkıyor. Çıkıyorsanız adam gibi habercilik yapın. Yörenin bütün sorunlarını dile getirin. Eksikleri, yolsuzlukları, çöpü, çamuru gazeteci görmezden gelemez. Bu sorunların giderilmesini sağlayalım. O ilin başındaki devletin görevlendirdiği valinin, seçimle gelmiş belediye başkanlarının bir mesai arkadaşı gibi kamu adına denetimi sağlayın.”
 
”Çok sesliliği en çok İzmir’de görüyoruz”
 
Yerel basının bölgede yapılacak organizasyonlara da destek verdiğini ifade eden Mehmet Atalay, Universiade organizasyonu sırasında İzmir’deki yerel basının önemli çalışmalar yaptığına dikkati çekti.
 
Organizasyonun başarıyla hayata geçirilmesinde basının verdiği katkıyı vurgulayan Atalay, ”Universiade’de en büyük pay İzmir basınınındır. Çok sesliliği en çok İzmir’de görüyoruz. Yanlışları düzelterek şehrimizi yarına hazırlamak konusunda el birliği yaparsak hem kamu ilanlarının devamını sağlarız hem de reklamın çok daha fazla akmasını sağlarız” dedi.
 
Mehmet Atalay, gazetecilik ve reklamcılık konusunda geleceğe umutla baktıklarını, sosyal medyanın varlığını kabul ederek çağa ayak uydurmaya çalıştıklarını ifade etti.
 
Resmi ilan yayınlayan bazı illegal sitelerin kapatılması için çalıştıklarını ifade eden Atalay, ”Önce uyarıda bulunduk. 27-28 site oldu bizim ulaştığımız. Bir kısmı kapattı. Bu bizim eksikliğimizden kaynaklandı. İnsanlar da ihtiyaç duyuyorsa illegal internet sitelerin oluşması gayet doğaldı. Sonra ’biz bu işi yapacağız’ dedik. Herhalde resmi ilanlar için en çok tıklanan portallardan biri olacağız” diye konuştu.
 
BİK Yönetim Kurulu üyesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Müsteşar Yardımcısı Saim Parlak da 3 aydır hükümeti temsil etmek üzere görev yaptığı BİK’in 51 yıldır kamu kaynaklarını adaletli dağıtmak için çalıştığını ifade etti.
 
Parlak, ”Bakanlığımızı da en iyi şekilde tanıtmanın basın aracılığı ile olacağı kanaatindeyiz. Hem kendimizi tanıtmak hem de basın kuruluşlarını desteklemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler