Adanada kırmızı ışık faciası: 2 ölü, 5 yaralı

Adana'da kırmızı ışık faciası: 2 ölü, 5 yaralı

Kırmızı ışıkta duran araçlara arkadan hızla gelen arazi aracı faciaya neden oldu.

Adana'da bir arazi aracının kırmızı ışıkta bekleyen otomobile hızla çarpması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Ölenlerden bir çocuk annesi Zübeyde Çelik'in cesedi yakınları tarafından teşhis edilirken, aynı otomobilde ölen ve güçlükle araçtan çıkarılan erkek şahsın kimliği henüz tespit edilemedi.

Kaza, bugün saat 13.30'da, merkez Yüreğir İlçesi, D-400 Karayolu üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Organize Sanayi Bölgesi'nden Adana yönüne gelen Muhammed Solmaz'ın kullandığı 01 AS 917 plakalı otomobil, Kürkçüler Cezaevi Kavşağına geldiğinde, kırmızı ışıkta beklemeye başladı. Peşinden seyreden 63 VS 185 ve 80 KE 996 plakalı otomobiller durdu. Bu sırada Abdullah Çelik'in kullandığı 80 FU 861 plakalı arazi aracı hızla gelerek, durmakta olan 63 VS 185 plakalı otomobile arkadan çarptı. Otomobil, çarpmanın şiddetiyle önünde ve yanında bekleyen otomobillere çarptı. 4 aracın karıştığı kazada, arada kalarak hurda yığınına dönen 63 VS 185 plakalı otomobil içerisindeki Zübeyde Çelik ile henüz kimliği tespit edilemeyen sürücü hayatını kaybetti. Otomobilin arka koltuğundaki Zübeyde Çelik'in 13 yaşındaki oğlu İzzet Çelik ise yaralı olarak kurtuldu. Kimliği tespit edilemeyen sürücünün araç içerisine sıkışan cesedi, kurtarma ekipleri tarafından güçlükle çıkarıldı. Kazada yaralananlar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
HAVA YASTIĞI KURTARDI
Arazi aracı sürücüsü Abdullah Çelik'in hava yastıkları sayesinde, öndeki otomobillerde bulunanların da emniyet kemerlerinin takılı olması kazayı yaralı olarak atlatmalarını sağladı. Ayrıca kazaya karışan araçlardan 80 KE 996 plakalı otomobildeki yaralıların, Osmaniye'den Adana'ya kız istemeye geldikleri öğrenildi.
 
Ceset torbalarına konulan cesetler, olay yerine gelen vatandaşlara gösterilerek, kimlikleri tespit edilmeye çalışıldı. Zübeyde Çelik'in cesedini teşhis eden yakınları, Şanlıurfa'dan Adana'ya tarım işçiliği için geldiğini söyledi. Çelik'in yakınları gözyaşı döküp, sinir krizi geçirdi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler