Adanalı taksici boğazı kesilerek öldürüldü

Adanalı taksici boğazı kesilerek öldürüldü

Taksicilik yapan 2 çocuk babası Erdal Bayakı, boğazı kesilip 8 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.

Adana'da 45 yaşındaki taksici Erdal Bayakı, boğazı kesilip 8 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Taksicinin ölmeden önce kendisini gasp edenlerin Suriyeli olduğunu söylediği öne sürüldü. Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan arkadaşlarının cenazesini alan taksiciler, korna çalıp, "Taksicilere uzanan eller kırılsın" sloganı atarak cinayeti protesto etti.

Regülatör Köprü yakınlarındaki Yeniyol Taksi Durağı'nda çalışan 2 çocuk babası Erdal Bayakı, dün akşam saatlerinde duraktan 01 T 2405 plakalı taksisine binen 3 kişiyi Ali Hocalı Köyü'ne doğru götürdü. Ancak Bayakı'dan bir daha haber alınamadı.

"BENİ SURİYELİLER GASP ETTİ"
Eşi ile motosikletle Ali Hocalı Köyü'nden kent merkezine giden bir kişi, yol kenarında taksici Bayakı'yı yaralı halde görünce ambulans çağırıp polise haber verdi. Ancak Bayakı hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti. Bayakı'nın ambulansın içindeki sağlık görevlilerine, "Beni Suriyeliler gasp etti" dediği öğrenildi. Bayakı'nın cenazesi, ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

8 YERİNDEN BIÇAKLANDI
Cinayet Bürosu ekiplerinin yaptıkları çalışmada, boğazı kesilip 8 yerinden bıçaklanarak öldürülen taksici Bayakı'nın aracı, Organize Sanayi Sitesi içinde terk edilmiş olarak bulundu.

TAKSİCİLER PROTESTO ETTİ
Polis, katil ya da katil zanlısı Suriyelileri yakalamaya çalışırken, Bayakı'nın öldürülmesi taksicileri isyan ettirdi. Yaklaşık 100 taksici kornalar çalıp konvoylar halinde Adli Tıp Kurumu'nun önüne geldi. Taksiciler alkışlarla, 'Taksicilere uzanan eller kırılsın, taksici ölümleri son bulsun' sloganı atarak cinayeti protesto etti.

"KABİNLİ ARAÇ İSTİYORUZ"
2010'da kendisi gibi taksici olan kardeşi Mehmet Çınar da cinayete kurban giden Murat Çınar, taksicilerin öldürülmesine karşı önlem alınmasını istedi. Özellikle kabinli araç istediklerini belirten Çınar, "Maalesef Türkiye'mizde bir şirket kabinli araç üretip yılda 5 bin tane ABD'ye ihraç ediyor. Ancak, bize satılmıyor. Takip sistemi ve panik butonu işe yaramıyor. Biz kabinli araç istiyoruz. Artık taksiciler öldürülmesin." dedi.

Taksiciler adına konuşan Murat Erkoç ise taksicilerin can güvenliğini bulunmadığını belirterek, "Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Güvenli araçlar yurt dışına ihraç ediliyor, bizler buna layık değil miyiz?" ifadelerini kullandı.

Otopsi sonrası cenazeyi teslim alan taksiciler, konvoy halinde korna çalarak cenazeyi Asri Mezarlık'a getirdi. Cenaze, daha sonra toprağa verilmek üzere Karataş ilçesine bağlı Gümüşyazı Köyü'ne götürüldü.

"ÇOK İYİ BİRİYDİ"
Taksici Bayakı'nın cenazesini teşhis eden kardeşi Ertan baygınlık geçirdi. Acılı kardeş, "Ağabeyimin düşmanı yoktu, herkesle iyiydi." diye konuştu. Erdal Bayakı'nın akrabalarından Ünal Perçin ise "Erdal çok iyi biriydi. Kimseyle bir dargınlığı düşmanlığı yoktu. Yolcu almış, arkadan boğazını kesmişler. Bize söylenen; yapanların Suriyeli olduğu yönünde." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler