Adanalı vatandaş Google’ın açığını buldu

Adanalı vatandaş Google’ın açığını buldu

Adanalı bir vatandaş Facebook'tan sonra Google'ın da açığını bulduğunu iddia etti.

Adana’da yaşayan Doğukan Özkan isimli bir vatandaş dünyanın en fazla kullanılan sosyal medya platformu Facebook’un arkadaş ekleme butonu olmadığı halde arkadaş ekleme açığını bulup düzelttirdiğini öne sürdü. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’e mesaj attığını iddia eden Özkan daha sonra Google’ın açığını bulduğunu da söyledi.

Teknoloji devi Google’e ait ‘inbox’ isimli elektronik posta sisteminde on binlerce kişinin telefon, adres ve fotoğraflarına rahatlıkla ulaştığını öne süren süren Doğukan Özkan, “Gizli olmasına karşın bu bilgilere ben ulaşabiliyorsam, kimsenin kişisel bilgileri güvende değil” dedi.

“GOOGLE GİZLİLİK SÖZLEŞMESİNİ İHLAL EDİYOR”
Sadece Google yetkililerine gizli bilgilere nasıl ulaştığını anlatmak istediğini söyleyen Özkan, şunları kaydetti:

“Kimsenin kişisel yazışmaları veya şifrelerine ulaşmadım. Yaptığım işlemle örneğin ‘Doğukan’ adındaki herkesin bilgilerini buldum. Aramayı detaylandırıp Adana’daki Doğukan ismindeki herkesi taradım ve onların listesine ayrıntılı bilgileriyle ulaştım. Çok kolaylıkla kişinin telefon numarası, gittiği okul, adres bilgileri, doğum tarihi ve kendi hakkında daha başka ne bilgi yazdıysa, o bilgiye doğrudan ulaşıyorum. Google kendi gizlilik sözleşmesini ihlal ediyor. Eğer Google bu açığı düzeltmez ise suç işlemiş olur. Kötü niyetli değilim, konusu suç olan bir şey yapmıyorum. Buradan Google yetkililerini uyarıyorum. Bu açığı kapatmak için lütfen harekete geçin. Ben bir vatandaş olarak bu uyarıyı yapıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler