Adaylık yolunda bir istifa da İzmirden

Adaylık yolunda bir istifa da İzmir'den

Çankırı doğumlu, ilk öğrenimini doğduğu kentte yapan ve 1984 yılından bu yana İzmir'de yaşayan Nesrin Ulema, Ak Parti İzmir Kadın Kolları Başkanlığından istifa etti.

2011 yılının Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesinde Ak Parti teşkilatlarında görev yapan isimlerin 15 Ocak tarihi itibariyle istifaları ardı ardına devam ediyor.

İstifalar zinciri içerisinde Çankırı İl Başkanı Av. İdris Şahin'in istifasından sonra, bir başka istifa haberi de İzmir'den geldi. 

Çankırı'nın köklü ailelerinden Hacı Sadıklar'dan Enver Yakın'ın kızı, 1971 doğumlu, ilk öğrenimini Çankırı'da tamamlayan ve 1984 yılından bu yana İzmir'de yaşayan Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu Nesrin Ulema, İzmir Kadın Kolları Başkanlığı görevinden istifa ederek kendisine "adaylık" yolunu açtı.

İSTİFASINI İL BAŞKANI AKAY'A VERDİ
Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ulema, istifasını Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'a sundu. Başkan Akay "Siz ve teşkilatınız İzmir’de Kadın Kolları olarak çok büyük işler başardınız. Teşkilatın içinden geldiğiniz için teşkilatın sorunlarına da vakıfsınız. İnşallah Ankara’ya gittiğinizde teşkilatımızın sorunlarını çözme konusunda da yardımcı olursunuz. İzmir’e dışarıdan gelen bürokrasinin atadığı vekiller teşkilata uzak kalıyor. Bizler de sizin için elimizden gelen desteği ve yardımı sonuna kadar yapacağız.’’ dedi.

NESRİN ULEMA: BEN DEĞİL BİZ
Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığından istifa ederek milletvekili aday adaylığı sürecine giren Ecz. Nesrin Ulema da yaptığı konuşmada “Üyesi olmaktan onur duyduğum Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir teşkilatlarımızın değişik kademelerinde sekiz yıldır aktif olarak görev yapmaktayım." dedi. Ulema, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genel Merkezimizin teveccühü ile 27 Ağustos 2007 tarihinde, İzmir İl Kadın Kolları Başkanı olarak atandım. Bu görevimi yürütürken 09 Mart 2008 tarihinde yapılan Kadın Kollarının 2nci Olağan Kongresinde, kongreyi kazanarak yeniden İzmir İl Kadın Kolları Başkanı seçildim.

Ülkemiz genelinde 1 450 000 (bir milyon dört yüz elli bin) ve İzmir’de 75 000 (yetmiş beş bin) kadın üye sayısına ulaştığımız AK Parti Kadın Kollarının, aynı zamanda önemli bir 'kadın sivil toplum hareketi' olduğu bilincinde olduğumuzu, sorumluluğunu taşıdığımızı ve haklı gururunu yaşadığımızı ifade etmek isterim.

‘Ben değil, Biz sloganıyla’ çıktığımız bu yolda ve geçirmiş olduğumuz süreç içerisinde, partimin prensip ve ilkeleri çerçevesinde; hep beraber kol kola, omuz omuza yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen teşkilatlarımızın her kademesindeki kadın kardeşlerime, bu vesile ile bir kez daha sonsuz şükran ve teşekkürlerimi bildirmek isterim.

Çalışmalarımızı yürütürken, bizlerin hep yanında ve destekçisi olduğunu hissettiğimiz; Genel Merkez teşkilatımıza, İzmir milletvekillerimize, ana kademe ve gençlik kollarımızın tüm başkanları ve üyelerine de şahsım ve teşkilatım adına teşekkür eder, saygılarımı sunarım." dedi.

ANKARA'DAN İŞADAMI HÜSEYİN FİLİZ DE İSTİFA ETTİ
Öte yandan yine Çankırı camiasının yakından tanıdığı işadamı Hüseyin Filiz, Ankara İl Başkanlığındaki Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanlığı görevinden istifa ederek aday adaylığı önündeki engeli ortadan kaldırdı.

Hüseyin Filiz, istifası ile ilgili olarak Sözcü18'e yaptığı açıklamada "Milletvekili aday adaylığı için henüz kesin kararımı vermedim. Ancak adaylık müracaatında aranan şartı yerine getirmek amacıyla İl Başkanlığındaki görevimden istifa ederek ayrıldım. İlerleyen günler ne getirir bilemem. Bugün için kararsızım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler