Adem Can: Gençlik Derneği ile ilgili ihraç kararı alınacak!

Adem Can: Gençlik Derneği ile ilgili 'ihraç' kararı alınacak!

Adem Can, Mersin'den açıklamasını yaptı.

Başkent’te yaşanan Federasyon – Gençlik Derneği çatışmasının yankıları devam ederken, Adem Can, bugünlerde bulunduğu Mersin'den  Sözcü18.com haber merkezine bir açıklama yapıldı.

Haber merkezimize telefonla ulaşan Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can “Öncelikle tarafsız bir habercilik anlayışınızı bir kez daha göstermiş olmanızdan dolayı sizi kutlarım” dedi ve konuyla ilgili düşüncelerini belirtti.

Başkent’teki Federasyon binasına Bayram Polat’ın alınmamasının “kendi talimatı” olduğunu belirten Adem Can “Benimle karşılıklı görüşmediği sürece Bayram Polat, Federasyon binasına girmeyecek” şeklinde görevli arkadaşlarına talimat verdiğini belirterek “Çankırı Gençlik Derneğini Federasyon olarak biz kurduk ve yönetimini de Federasyonumuz bünyesindeki gençlerimizle oluşturduk” dedi.

Federasyonda geleneksel hale gelen her ayın 18'indeki toplantıları "yaz sezonu ve Ramazan dolayısı ile" Bayram sonrasına kadar ertelediklerini belirten Başkan Can "Bu kararın kendisine ulaşmamış olması nedeniyle, Haziran ayı toplantımıza davet edilmediği yönündeki iddianın havada kaldığını belirtmek isterim" dedi.

Federasyon Başkanı Adem Can konuşmasını şöyle sürdürdü:

ÜYE DERNEKLERİMİZİN, BANA SÖZ HAKKI
TANIMAMASI GİBİ BİR LÜKSLERİ YOK!
”Karşımızda yaran felsefesine uymayan, büyüklerine saygısız, mikrofon verdiğimizde eli cebinde konuşan biri Bayram Polat var. Kendi ifadesine göre, Anfa tesislerinde düzenlenen etkinliğin ödül töreninde bize söz vermemiş! Ben federasyon başkanıyım! Çatımız altında bulunan derneklerin, yapmış oldukları etkinliklerde bana söz vermeme gibi bir lüksleri yok!

Arkadaşımız, bir takım siyasetçilerin güdümünde kaldı. Federasyona karşı tutum ve davranışlarından dolayı, bizlere zarar verdiği yönünde karar aldık. Tüzüğümüz gereği, yönetim kurulundan böyle bir karar çıktı. Bayram Polat’ın başkanlığındaki mevcut oluşumun gerek Federasyonumuz için gerekse Çankırılılar için zararlı olduğunu düşünüyoruz.”

SÜRECİN NASIL İŞLEYECEĞİNİ HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ!
“Her katıldıkları programda Gençlik Kolları Genel Başkanına söz vermezken Dernek Başkanı Bayram Polat’a söz verdim” diyen Adem Can, Polat’ın ticari olarak menfaat sağladığını da ifade etti ve “Bunları muhatap almak istemiyorum, yıpranmak, yıpratılmak istemiyorum.” dedi.

Ortada yaşanan durumla ilgili olarak Federasyon Disiplin Kurulunun çalışmalara başladığını belirten Can“2 yıldan bu yana federasyona aidat vermeyen, genel kurulunu yapmayan derneğin, federasyondan ihracı konusunda kısa sürede karar çıkacağını” sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler