Adıyamanda katliam gibi kaza: 10 can kaybı

Adıyaman'da katliam gibi kaza: 10 can kaybı

Tarım işçilerini taşıyan minibüs, lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkarak köprüden şarampole uçtu.

Adıyaman’da, tarım işçilerini taşıyan minibüs, lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkarak köprüden şarampole uçtu. Minibüsün hurdaya döndüğü kazada 10 kadın öldü, 13 kişi yaralandı.
 
Kaza, dün saat 18.30 sıralarında Adıyaman-Gölbaşı karayolunun 12’nci kilometresinde bulunan Çakal Köprüsünde meydana geldi. Şanlıurfa yolu üzerindeki bir tarlada çalıştıktan sonra evlerine dönen çoğunluğu kadın olan tarım işçilerini taşıyan Kazım Çoban’ın kullandığı 44 NP 878 plakalı minibüs, köprü üzerinde lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıktı. Minibüs, bariyerleri aşıp 30 metre yükseklikten düştü. Minibüsün hurdaya döndüğü kazada, içinde bulunanlar da araziye savruldu.
 
Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ile arama kurtarma ekibi sevk edildi. Olay yerinde yapılan incelemede 6 kişinin öldüğü belirlendi. Yaralanan 17 kişi de olay yerinde yapılan ilk müdahale sonrası ambulanslar ile kentteki hastanelere sevk edildi. Tedaviye alınan yaralılardan 4’ü de yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kazada yaşamını yitiren işçilerin Fatma Süt, Medine Turan, Remziye Acar, Remziye Turan, Zahide Atik, Zeynep Ünsal, Saime Uluer, Rahime Şah, Yıldız Özelçi ve Rahime Yazan olduğu öğrenildi. İşçi kadınların cesetleri otopsi için morga konuldu. 13 yaralının tedavilerinin ise devam ettiği bildirildi.
 
VALİ: KÖPRÜYÜ İNCELEYECEĞİZ
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, olayın ardından hastaneye gelerek yetkililerden kazaya ve tedavisi süren yaralılara ilişkin bilgi aldı. Kazada yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Demirtaş, "Çok üzücü bir olay. Kazanın nedenine ilişkin gerekli çalışma yürütülüyor. 10 insanımızı kaybetmemiz hepimizi çok üzdü. Minibüsün lastiğinin patlamasından dolayı kontrolden çıktığı ve kazanın bu nedenle olduğu ifade ediliyor. Daha önce de aynı noktada kaza olduğu için köprüde teknik inceleme yaptıracağız. Ancak, minibüse kapasitesinin üzerinde insanların bulunduğunu da unutmamak gerekiyor" dedi. 
 
Öte yandan kazayı duyarak hastaneye akın eden tarım işçilerinin yakınları acil serviste sinir krizi geçirdi. Polisin güvenlik önlemi aldığı hastanede acılı aileler polisler ve sağlık görevlileri tarafından teselli edildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler