Adıyaman'da toplu istifalar

Adıyaman'da toplu istifalar

Kahta ilçesinde belediye başkanı dahil birçok partili istifa etti.

AK Parti Genel Merkezi tarafından Kahta Belediye başkan adayı olarak Abdurrahman Toprak'ın belirlenmesine tepki gösteren Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ile AK Parti İlçe Başkanı Reşat Turanlı, kendilerini destekleyenlerle birlikte ilçe başkanlığı önünde toplandı.

AK Parti İlçe Başkanı Reşat Turanlı, kuruluşundan bu yana, tüm tehdit ve zorluklara rağmen AK Parti için gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını belirtti.

"ADI ŞAİBELİ BİRİ ADAY GÖSTERİLDİ"
Bu çalışmaların semeresi olarak, partinin ilçede her seçimde Türkiye ortalamasının çok üzerinde oy alarak gördüklerini anlatan Turanlı, şöyle devam etti:

"30 Mart'ta yapılacak olan seçimlerde Kahta ilçe belediye başkan adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan tüm olumsuzluklar, gerek benim gerekse partimizin her kademesinde görev alan arkadaşlarımızın iradesine yapılan bir haksızlıktır. Ayrıca, adayın bizzat belediye başkanlığı yaptığı 2004-2009 dönemine ilişkin belediye başkanlığı görevinden kaynaklı yolsuzluklarından ötürü hakkında birden fazla dava açılması, tüm bunlara rağmen adaylığın kendisine verilmesini etik, ahlaki ve adaletli görmüyoruz. Gördüğümüz lüzum üzerine, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, gerek ben, gerek yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, kadın kolları başkanım ve kadın kolları yönetim kurulu üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz, belediye meclis üyesi arkadaşlarımız, 30 mart tarihinde yapılacak olan seçimde aday adaylık başvurusunda bulunan il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üye aday adayları, hep birlikte istifa etmeyi kendimize erdemli bir hareket olarak gördük ve bu saat itibariyle AK Parti'deki görevimizden istifa ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı da, partinin ilçedeki kuruluş aşamasında yer aldığına işaret ederek "Biz bu partiyi kurarken insanlar dedi ki 'bu parti başınızı yiyecek.' Biz, 'eğer böyle bir partide başımız yenilecekse bu başımızı gövdemizle birlikte vermeye hazırız' dedik. Olmadı iftiralar atmaya başladılar. İşte milletvekili olmadılar bırakırlar. Onu da göremediler. Çünkü biz dava adamıyız. İnandığımız tek bir şey vardı. Diyorduk ki 'Bu memleket için kim hayırlı olacaksa, bu dava için kim hayırlı olacaksa Rabbim onlara nasip etsin.' Ama demedik ki bu partiye gönül vermemiş, dışarıdan transfer birini getirip bu memleketin başına indirsin." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, İlçe Başkanı Reşat Turanlı, yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Remziye Kızılay, kadın kolları üyeleri, 3 genel meclis üyesi, 17 belediye meclis üyesi ve bir çok parti üyesi toplu halde istifa etti.

ŞANLIURFA'DA DA İSTİFA
Öte yandan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesinde, AK Parti'nin Menderes Atilla'yı belediye başkan adayı göstermesinin ardından, aralarında ilçe başkanının da bulunduğu 55 kişi partiden istifa etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler