Af ona yarıyor

Af ona yarıyor

İşte herkesin merak ettiği o hakim adayı...

TBMM Adelet Komisyonu'nda yargı paketi ile ilgili görüşmeler sırasında 'Hakimlik sınavını kazandıkları halde HSYK’ca mesleğe kabul edilmeyenlere yeni sınav hakkı' düzenlemesinin tek bir kadın hakim adayını kapsamasına CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün ve MHP Konya Milletvekili Faruk Bal tepki gösterdi.

CHP'li Yılmaz ile MHP'li Bal, ataması yapılmadığı için intihar eden hakim Didem Yaylalı'yı örnek vererek 'Hakimlik sınavını kazandıkları halde HSYK’ca mesleğe kabul edilmeyenlere yeni sınav hakkı' düzenlemesine tepki gösterdi ve "Bir kişi için mi kanun çıkarılıyor?" diye sordu.

Tepkiler üzerine HSYK 3. Dairesi'nce, sınavı kazandıkları halde mesleğe kabulleri yapılmayanlara yeniden sınav hakkı getirildiğini belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "325 kişi hakimlik stajı sonrası yazılı sınava giriyor, 324'ü sınavı geçiyor. Sadece bir kadın hakim adayı sınavda başarılı olduğu halde HSYK 3. Daire’ce mesleğe kabul edilmemiştir. Bu düzenleme ile bu kadın hakim adayına yeniden sınav hakkı veriliyor” dedi. 

Bakan Bozdağ'ın bahsettiği hakim adayı Ayşegül Ekim, Habertürk'e konuşmuş, "Sınavda kurban seçildim. Mağduriyetimi ilettim. Onlar da sağ olsunler elimizden tuttular" sözleriyle anlatmıştı.
 
BAKAN BOZDAĞ: YENİ SINAV HAKKI VERİLİYOR
Adalet Bakanı Bozdağ yaptığı açıklamada hakim ve savcılara 14 Şubat 2005 tarihinden bugüne kadar verilen 302 uyarma, 92 aylıktan kesme, 295 kınama, 100 kademe ilerleme durdurma, 27 derece yükselmeyi durdurma, 144 yer değiştirme, 59 meslekten çıkarma cezasının af kapsamında olduğunu belirtti. Bakan Bozdağ, ayrıca HSYK 3. Dairesi tarafından sınavı kazandıkları halde mesleğe kabul edilmeyenlere tekrar sınav hakkı getirildiğini ifade ederek; "325 kişi hakimlik stajı sonrası yazılı sınava giriyor, 324'ü sınavı geçiyor. Bir tane kadın hakim adayı sınavda kalıyor. Teklifle ona yeni bir sınav hakkı veriliyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler