Afganistanda helikopter kazası

Afganistan'da helikopter kazası

Genelkurmay Başkanlığı kazada 12 askerin şehit olduğunu açıkladı

Afganistan'ın Başkenti Kabil yakınlarında helikopter kazası meydana geldi. Reuters haber ajansı yerel yetkililere dayanarak kazanın teknik arıza nedeniyle meydana geldiğini ve helikopterin Begram bölgesinde bir eve çarptığını açıkladı.

GENELKURMAY: 12 ŞEHİT
Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada ikisi binbaşı, birisi üsteğmen 12 askerin şehit olduğunu açıkladı. Açıklama şöyle:

"NATO'nun Afganistan'da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) çerçevesinde Türkiye’nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan Sikorsky tipi bir helikopterimiz 16 Mart 2012 günü yerel saat ile 10.25’te kaza kırım geçirmiştir."

"Helikopterde bulunan 12 askeri personelimiz şehit olmuştur."

DAVUTOĞLU: KOMUTAN BÖLGEYE GİTTİ
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kaza haberinin hemen ertesinde yaptığı açıklamada "Değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Kabil'deki bölge komutanımız olay yerine intikal etti. Büyükelçimiz de incelemelerde bulunur" dedi.

Associated Press haber ajansı da polis yetkililerine dayanarak helikopterin çarpttığı evde 2 kişinin öldüğünü duyurdu.

DAHA ÖNCE DE 2 TÜRK ASKERİ ŞEHİT OLMUŞTU
Afganistan'da görev yapan ve çoğunluğu Kabil çevresinde konuşlandırılan 1800 Türk askeri operasyonlarda yer almıyor. Daha önce 14 Temmuz 2009'da meydana gelen bir trfaik kazasında bir albay ve bir uzman çavuş şehit olmuşlardı.

Ocak ayında meydana gelen helikopter kazasında ise 6 Amerikan deniz piyadesi ve Ağustos'ta meydana gelen kazada da 30 Amerikan askeri ölmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler