Afyonda kaza: 7 ölü, 25 yaralı

Afyon'da kaza: 7 ölü, 25 yaralı

Şoför uyudu, facia geldi...

Yalova’dan dün saat 20.00’de hareket eden ve Antalya’ya giden Metin Acar’ın kullandığı yolcu otobüsünün, Mustafa Y. yönetimindeki alüminyum saç yüklü kamyona arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada Seher Naz Alaç, Ünal Aktürk, Çağrı Zer, Süleyman Yavuz, Tenzile Yavuz, Devrim Yavuz ve Ali Demirel’in yaşamını yitirdiği belirlendi. Kazada yaralanan 25 kişinin Sandıklı, Dinar ve Afyonkarahisar’daki hastanelerde tedavisi sürüyor.
 
Olaydan yara almadan kurtulan kamyon şoförü Mustafa Yavaş ise ifadesine başvurulmak üzere jandarma tarafından gözaltına alındı. Kazadan yaralı kurtulan Nevin Burgaz, şoförün hemen arkasındaki koltukta oturduğunu, şoförün uyuduğunu iddia etti.
 
Sandıklı Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan Nevin Burgaz, kaza anını şöyle anlattı:
"Şoför, muavine ’Bana 2 tane mi kahve getirdin yoksa 3 tane mi?’ dedi. Çocuk da ’2 tane’ dedi. ’O zaman bir tane daha kap getir’ dedi. Sonra zaten otobüs yalpalamaya başladı. Çocuk kahveyi aldı geldi. İki kere otobüs resmen yan devrilecek gibi oldu. Kahveler gelince ben gözümü kapattım. Zaten 5 dakika ya geçti ya geçmedi, arkadan kamyona çarptı. Kamyon olduğu gibi otobüsün içine girdi. Otobüsün ortasına kadar girdi. Bizim emniyet kemerlerimiz takılıydı. Şoförün hemen arkasındaki 2 no'lu koltukta oturuyordum."
 
TAZİYE EVİNDE ÖĞRENDİ 
Öte yandan hayatını kaybedenler için taziye ziyaretine giden Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, ölenlerden 3 kişinin yakını olduğunu öğrendi. Kazada Kocaeli'nin Gölcük ilçesinden 4 kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren Ellibeş, "Amcamın kızı Tenzile Yavuz, damadı Süleyman Yavuz ve torunu Devrim Yavuz'u kaybettik. Çok üzgünüz, tüm ölenlere Alah'tan rahmet diliyorum, ailesine Allah'tan sabır dilerim" şeklinde konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler