Afyonda patlama!

Afyon'da patlama!

Askeri deponun patladığı ve bölgede çok sayıda ambulansın bulunduğu bildiriliyor.

Afyonkarahisar'daki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıktı. Patlamada ilk belirlemelere göre 4 asker 3 sivil yaralandı.

EL BOMBALARININ OLDUĞU BÖLÜM

Patlamaların el bombalarının bulunduğu bölümde meydana geldiği sanılıyor. Patlama nedeniyle depoya 20'nin üzerinde ambulans giriş yaptı.
 
BELEDİYE BAŞKANI ÇOBAN: 2 YARALI HASTANEDE
Afyankarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, patlamayla ilgili şunları söyledi:
 
"Patlama Atakent Kışlacık bölgesinde Mühimmat bölgesinde meydana geldi. İçeride kaç kişi olduğuna dair bilgi yok. Olay yerine girilemiyor. Malesef şehitlerimiz olabilir. Astsubay ve rütbeli askerlerimizini olduğunu biliyoruz. Burası şehrin kenarında Hava Kuvvetlerine ait bir bölge. Etrafında sivil yerleşim bölgesi yok.
 
Burası el bombası deposu olduğu için el bombalarının sağa sola saçılma tehlikesi var. Burada etrafa saçılmış bir patlamamış el bombası olabilir.
 
Biz sadece patlamanın el bombalarının olduğu yerde olduğunu ve içeride tasnif yapıldığını biliyoruz. Patlalmada iki yaralı hastaneye gönderildi. Ayrıca iki patlamanın olduğunu biliyoruz."
 
VATANDAŞ DEPREM SANDI
Patlamanın etkisiyle bazı evlerin camları kırıldı. Patlama anında bazı vatandaşlar deprem yaşandığını sanıp kendilerini evlerden dışarı attı. Bölgede yangın çıktığı ve çok sayıda ambulansın olay yerine gittiği gözlendi. Patlamanın haberini ve yaralı askerlerin olduğunu duyan Afyonkarahisarlı vatandaşlar olay yerine ulaşmaya çalıştı. Patlama bölgesi güvenlik bölgesine alınmış durumda ve olay yerine gelen itfaiyenin olası yeni bir patlamaya karşı beklitildiği belirtiliyor.
 
8 HASTANEDE YARALI SAYISI 23
TV'lerin canlı yayınlarından derlediğimiz bilgilere göre, Afyon'da 8 hastaneye ulaşan yaralı sayısının 23 olduğu, yaralı sayısının artabileceği, patlama nedeniyle can kaybının da olabileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler