Ağanın Orta isyanı

Ağa'nın Orta isyanı

Çok değil daha iki gün önce Orta ilçesinde düzenlenen şenliğin Ağa'sıydı Yavuz Pehlivanoğlu. Bugün sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Orta ile ilgili feryadı yeraldı.

Orta Belediyesi ve Ortalılar Derneği tarafından 7-8 Temmuz 2012 tarihinde düzenlenen 5. Geleneksel Paşasultan & Yayla Şenliklerinin "şenlik ağası" Yavuz Pehlivanoğlu, Orta ilçesinde yaşanan sorunları farklı bir şekilde protesto etti.

Şenlik Ağası Pehlivanoğlu, Sanı Yaylasında su dolu oluğa girerek serinlerken çekilmiş fotoğrafını sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaştı. İşte o fotoğraf ve Pehlivanoğlu'nun sözleri:

"ey millet bizim orta'nın havası sert her yeri dert niye mi: yolarımız toz içinde asvatlar sökülmüş, yerine çaydan kum dökülmüş. devrezin suyunu çankırı kapmış bize vermiyor, musluklarımızdan çamurlu su akıyor.. bizde dağ başlarındaki oluklarda buz gibi sularda yıkanıyoz.. adliyemiz gitti derdimizi anlatacak hakim bulamıyoz, hastanemiz sağlık ocağına çevrildi, askerlik subemizi atkaracalar kaptı, meslek lisesi kapatıldı... dert çok, mahvolduk anlayacağınız mahvolduk.. otuz şidetinde deprem yarattılar içimizde.. inanmıyan baksın bakalım nerde yıkandığımıza.. komşular yetişin harmanımız yanıyor. ciğerimiz yanıyor.. bu ateş sizlere de sarmadan yetişin.. bu gidişinen çankırı ankaranın ilçesi olacak gibi..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler