Ağrı’da 10 şehit, çatışmalar sürüyor

Ağrı’da 10 şehit, çatışmalar sürüyor

Ağrı’nın Tendürek Dağı bölgesinde PKK’lıların koruculara saldırması sonucu 7 korucu ve bir eski korucu ile 2 asker şehit olurken bölgedeki çatışmalar sürüyor.

Çetenli köyüne bağlı Gökçebulak mezrasının Karakuş tepesinde PKK’lı teröristlerin bölgede konuşlu bulunan koruculara saldırması sonucu 7 korucu ve bir eski korusu ile 2 asker şehit olmuştu. Olay üzerine bölgede hava destekli operasyon başlatılırken, cenazelere bomba tuzaklanmış olma ihtimaline karşı asker cenazelere yaklaşmadı.

Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Gökçebulak Köyü Karakuş Tepe mevkiinde mevzilerde nöbet tutan koruculara, dün akşam saat 20.30 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla düzenlenen saldırıya, korucular anında karşılık verdi.

Çetenli Köyü Karakolu'ndan da teröristlerin bulunduğu noktalar top atışıya yoğun ateş altına alındı. Doğubeyazıt'taki 1. Mekanize Tugay Komutanlığı'ndan, havadan kobra helikopterler, karadan da özel harekat timleri bölgeye sevk edildi. Çatışmada yedi korucu ile iki asker şehit oldu, 3 asker ve 2 vatandaş yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölgede çatışmaların devam ettiği belirtildi.

TENDÜREK DAĞI’NDA, 12 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞEHİT OLMUŞTU
2 Eylül tarihinde, Van’ın Çaldıran ve Ağırı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde çıkan çatışma ve devamında yürütülen 3 günlük operasyonlarda da 9 asker ile 3 korucu, toplam 12 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 18 asker de yaralanmıştı. Çatışmalarda, 13 terörist ise ölü ele geçirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler