Ağzına tıkarım o yazıları senin

"Ağzına tıkarım o yazıları senin"

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin memleketi Ordu'da coştu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bazı BDP'li milletvekillerinin PKK'lılarla buluşmasıyla ilgili olarak, "salakça ortaya düştükleri bir manzara" dedi. Şahin, kendisini eleştiren gazetecilere ise "Ağzına tıkarım o yazıları senin" diyerek sert tepki gösterdi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ordu'ya gelen Bakan Şahin, partisinin İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. 
 
Burada yaptığı konuşmaya vatandaşların bayramını kutlayarak başlayan Şahin, bazı BDP Milletvekillerinin PKK terör örgütü üyeleriyle buluşmalarını değerlendirdi.
 
Türkiye'yi bölme gayretinde olanlarının bebek, doktor, hoca, öğretmen, asker, polis katilleri ile olan mücadelenin hukuk çerçevesi de sonuna kadar devam edeceğini ifade eden Bakan Şahin şöyle konuştu: "İyiliğin mücadelesi, insanlığın mücadelesi sonsuza kadar devam edecektir. Eğer beklenen bir son varsa bir gün silahları ne zaman bırakacaklarsa beklenen gün o gündür. Dolaysıyla bu son haftalar içesinde bir takım komik ilişkiler tablolar yaşıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na söylemek isterim ki, kuzenin ve milletvekilinin 'arkadaşları' bir gün silahı bırakırlarsa son o gündür. Mücadelenin sona ermesini bekliyorsa birileri o sonsuza kadar devam edecektir."
 
Ülkenin her yerinde Türk Bayrağının şehitler sayesinde dalgalandığını belirten Şahin şöyle dedi: "Herkes aklını başına alsın. Cuma günü bir manzara benim için sürpriz olmayan bir manzara, 13 aydır haykırdığım bir manzara, sayın Başbakanımızın zaman zaman anlaşılacak şekilde hep söylediği bir manzara, bir muhabbet manzarası terör örgütü ile buluşma sahnesi herkesi saf kendilerinin çok akıllı olduklarını düşünerek safça, ortaya düştükleri, salakça ortaya düştükleri bir manzara. 
 
Öyle bir buluşma ki omuz teması, göğüs teması neredeyse göbek teması ve farkında değiller. Güpe gündüz milletinin gözünün önünde benim söylediğim gerçeği görüntü olarak verdikleri için benim haykırdığım gerçeği ve haykırdığım için de birileri tarafından zaman zaman nezaketsizlikle, zaman zaman devletçilikle, zaman zaman sertlikle eleştirildiğim bir manzarayı eksik olmasınlar 'biz buyuz' dediler. 'Dağdaki ile aynıyız, uzantısıyız, birlikteyiz' dediler. Cuma günü verdiler bu görüntüyü. Ben şaşırmadım, zaten öyleydiler. 13 aydır bağırıyordum, TBMM kürsüsünde, başka kürsülerde, Ordu'da, Samsun'da, Ankara'da, İstanbul'da, Van'da her yerde ve gittiler, buluştular, öpüştüler" 
 
"Şimdi ne diyecekler?"
 
Bakan Şahin, kendisine ve Başbakan Erdoğan'a BDP ile ilgili verdikleri bilgiler ve yaptıkları açıklamalar nedeniyle söylenmedik söz bırakmayanların, hakaret etmeye kalkanların yaşanan manzara karşısın da ne diyeceklerini sorarak, şöyle devam etti: " Utanmadan 'Çokta üzerlerine gidiyorsunuz' diyebilirler bundan sonra ben söyleyeyim şimdiden. 'Çokta üzerlerine gidiyorsunuz, ne yani bir parti ile emrinde oldukları teşkilat bayram arefesinde buluşmuşlar, yani bu da insan hakkıdır, bu da özgürlük arayışıdır' diye bilirler ve diyeceklerdir. Bu memlekette şunu demek suç oldu arkadaşlar. 'Elinde silah olanla benim pazarlığım olamaz, elinde silah olanla bizim konuşacak bir şeyimiz olamaz.' Ya o silahı indiririm, yada o silahını kendisi indirir. Bunun üçüncü şıkkı yoktur. Bu ülke hukuk devleti, silahını bıraktı da ona silah çeken mi var? Var mı böyle bir şey, bir tane örnek gösterin Allah aşkına."
 
"Siz nerede askerlik yaptınız?"
 
Ankara'da, İstanbul'da gök yüzünün derinliklerine, denizin maviliklerine bahçelerin yeşilliklerine bakarak, yazı yazanlara, siz nerede askerlik yaptınız diye soran Şahin, "Yaptıysanız nerede yaptınız, siz namlunun ucundan hiç baktınız mı, karşıda ki namlu hiç size doğruldu mu? Allah aşkına bilmeden mi yapıyorsunuz, yoksa korkarak mı yapıyorsunuz? Korkutuluyorsanız haber verin sizin de güvenliğinizi bu gün olduğu gibi biz sağlamaya hazırız" diye konuştu.
 
"Ağzına tıkarım o yazıları senin"
 
Şahin, utanmadan, sıkılmadan kendisinin PKK ve KCK'ya ve onların uzantısı kukla milletvekillerine söylediği sözleri Kürt vatandaşlara söylemiş gibi yorumlayanların olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Buna ne hakkın var. Senin benim Kürt kardeşlerimle aramı açmak gibi bir misyonun mu var. Benim sözüm ve söylemim dağdaki eli silahlı eşkıyalaradır. Ankara'daki onların temsilcilerinedir. Bunlarla sınırlıdır. Yine söylüyorum var mı diyeceğin. Benim kardeşlerim her zaman benim kardeşimdir. Sadece benim değil bizim kardeşimizdir. Ben burada, 75 milyon Türk milleti adına konuşuyorum. İki şeyi birbirinden ayırmak lazım. Hakkari sokağında ekmeğini arayan, Hakkari yaylasında koyununu otlatan çobanla, Kandil'de, Irak'ta bu ülkeyi bölmek için elinde silah tutan terör baronları ve terör militanları bir birinden bir büyük tel örgü ile ayıralım. Kardeşlerim bir tarafta militanlar bir taraftadır. Bunu kimsenin karıştırmaya ve benim sözlerimi oraya püskürtmeye yeltenmesin, hakkı yoktur, ağzına tıkarım o yazıları senin"
 
"Genç kızların ırzına geçiyorlar"
 
PKK'nın bir hiç olduğunu ve kaçırdıkları genç kızların ırzına geçtiğini anlatan Şahin, "Biz bu terör örgütünün ahlaksız dünyasını, inançsız dünyasını lanetli yapısını ve bu maskelenmiş yüzünü indirmeye devam edeceğiz. Toplumun içine çıkacak yüzleri yok. Esasen yüzlerine baktığın zaman ne oldukları da gözüküyor. O Cuma günkü muhabbet manzarasında yüzler tanınıyor. Yani farklı yüzler baktığın zaman anlaşılıyor. Bunları tanımak için karşılarına bir şey koymak mümkün değil. bunlar ancak kendilerine benzerler. Ah bir gün aynaya baksalar kendileri de ne olacaklarını görecekler anma hayatları kavga, kurşun, ayna kendilerine kendilerini gösterdiği zaman aynaya da kurşun sıkarlar ve ayna katili olur bunlar" şeklinde konuştu.
 
Şahin ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da tepki göstererek, "Ey Kılıçdaroğlu senin hayal dünyanda İçişleri Bakanı çocuklar tepki gösterince kaçar mı? Sen bu ülkeyi çocuklar taş atınca kaçan bir İçişleri Bakanı ile mi yöneteceksin? Ya da sataşıldığında kaçacak bir Başbakanlık mı yapacaksın? AK Parti'nin Başbakanı, İçişleri Bakanı taş değil kurşun atılsa da kaçmayacağını bilmiyor musun" diye sordu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler