Ahilik Haftası Yaran Kutlamaları başladı

Ahilik Haftası Yaran Kutlamaları başladı

Büyük Cami'de Çankırı simidi ve çay ile yapılan kahvaltı ile Ahilik Haftası kutlamaları başladı.

Büyük Cami'de Çankırı simidi ve çay ile yapılan kahvaltı ile başlayan kutlamalar temsili Emir Karatekin’in Çankırı Kalesinde yapılan düzenleme ile ilgili teşekkürü ile devam etti.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şaban Küçükgümrah, Esnaf ve Sanatlkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz ve beraberindeki heyet Vali Vahdettin Özcan’a ziyarette bulundu.
 
Vali Vahdettin Özcan, illerin kültürlerinin yaşatılmasının önemli olduğunu Çankırı’da Ahilik ve Yaran Kültürünün yaşatılmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Tüm esnafların Ahilik Haftasını kutlayarak herkese teşekkür etti. Daha sonra Belediye Başkanı İrfan Dinç ise Ahilik kutlamaları ile ilgili katkılarından dolayı Vali Vahdettin Özcan’a, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanlığına ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne teşekkür etti.
 
Vali Özcan daha sonra kaledeki çalışmalarından dolayı Başkan İrfan Dinç'e teşekkür etti ve kutlanacak olan Ahilik Haftasının Bingöl’deki menfur saldırı sonucu şehit olan polisler nedeni ile kutlamaların duygulu ve önemine yaraşır bir şekilde kutlanılmasına karar ver ildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler