Ahmet Bukan: Rantı herkes kendisinde arasın

Ahmet Bukan: Rantı herkes kendisinde arasın

MHP Çankırı İl Yönetiminin, Genel Merkez

tarafından görevden alınması sonrasında yaşanan gelişmelerle birlikte, özellikle Bekir Satılmışoğlu'nun yaptığı "sert açıklama" gündeme bomba gibi düştü.

Benim 26 Ekim tarihli "Politika Kazanında Görülenler" başlıklı haftalık yazımda işaret ettiğim MHP İl yönetiminin bu şekliyle 2011 yılında yapılacak seçimlere gidemeyeceğini belirtmemden yaklaşık 15 gün sonra yapılan "operasyon" Çankırı MHP tabanında beklenen bir gelişmeydi.

İsterseniz gelin, istifaya gelen süreci ve istifa sonrası Bekir Satılmışoğlu'nun yaptığı yazılı açıklamanın ayrıntılarını başta MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan olmak üzere, İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanevikili Tevfik Rüştü Özgür ve Karatekin gazetesi genel yayın yönetmeni Çetin Kapdan'la yaptığım görüşmenin açıklamalarına bakalım.

BUKAN: RANTI KENDİSİNDE ARASIN
"Merkez İlçe Başkanının istifasından haberdarım. Ancak İl Başkanı ile bir görüşme yapmadım. Genel Merkez tarafından görevden alındığını biliyorum. Yapmış olduğu yazılı basın açıklamasını henüz görmedim. (açıklamayı kendisine okuyoruz)

Sayın İl Başkanı böylesi bir açıklama ile kimleri hedef aldığını kendisi söylesin. Ben seçildikten sonra herhangi bir ticaret yapmadım. Şayet ortada bir rant var ise, herkes kendisine baksın. Sözü edilen rant çok daha iyi görülür.

İlerleyen saatlerde konuyla ilgili daha geniş görüşebiliriz. Yeni yönetime atanacak ismi henüz ben de bilmiyorum. Konuyla ilgili olarak önümüzdeki saatlerde daha geniş açıklama yapabilirim."

TEVFİK RÜŞTÜ ÖZGÜR: KENDİSİNE
YAKIŞAN BİR AÇIKLAMA!

"Görevden alınan İl Başkanı Bekir Satılmışoğlu'nun yaptığı yazılı açıklama, bugüne kadar parti içerisinde kendisini eleştirenlere karşı yaptığı söylemlerle paralellik arzediyor. Böylesi açıklama ve eleştirilerle parti tabanını İl Teşkilatından uzaklaştırmıştı! Ortadaki açıklama beni hiç şaşırtmadı.

İl Yönetimi için hangi isim görevlendirilirse görevlendirilsin, bütünleşmeyi ve kaynaşmayı sağlayacaktır. Çünkü taban yaşadığı parçalanmışlıktan ve dağınıklıktan bıkmış ve usanmıştır. MHP'ye yakışan birliktelik ve iktidarla mücadele stratejisi Çankırı'da çok kısa zamanda yerine oturacaktır. Gelişmeleri partimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda olumlu buluyorum."

ÇETİN KAPDAN: GÖREVDEN ALMADA TAYMİNG HATASI VAR!
"Genel Merkezin Çankırı il teşkilatını görevden almasını geç kalınmış bir karar olarak değerlendiriyorum. Şimdiye kadar bu işlem en az 3 kez yapılmalıydı. İl Başkanının görevden alınma sonrası yaptığı yazılı açıklama ise çok can sıkıcı! Üzüldüm. Hakaret ve bedduanın yeraldığı böylesi bir açıklamayı talihsizlik olarak addediyorum.

Görevden alınma ile birlikte genel seçimlerde milletvekili adaylığı konusunda yapılan hesaplar bozulmuş olabilir ve bunun getirisi olarak böylesi bir açıklama kaleme alınmış düşüncesindeyim. Bununla birlikte Bekir Satılmışoğlu'nun açıklamadan sonra geçen saatler zarfında, kaleme aldığı ithamlardan da üzülmüş olabileceğini düşünüyorum.

Merkez İlçe Başkanımızın yaptığı açıklama ile İl Başkanının yaptığı açıklama arasındaki tezatlık hayli düşündürücü. Açıklamanın birisi birleştirici ve bütünleştirici, diğeri ise ortada. Yeni sürecin Çankırı'da Ak Parti iktidarına karşı muhalefet partisinin MHP olduğu gerçeğini çok daha belirgin olarak ortaya çıkaracak. Seçim takvimine yedi buçuk ay kalmasına karşın görevden alınma zamanlamasındaki tayming hatası çok açık. Genel Merkez bu operasyonu çok daha önceden yapmalıydı." (Haber: Vedat Beki)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler