Ahmet Hakan'a saldıran 4 kişinin kimlikleri belirlendi

Ahmet Hakan'a saldıran 4 kişinin kimlikleri belirlendi

Zanlılar ilk ifadelerinde...

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun’a saldıran şüphelilerden ikisinin suç kaydı olduğu ortaya çıktı. İfadelerinde “Trafik kavgasıydı” diyen şüphelilerin bağlantıları araştırılıyor.

CNNTürk’deki “Tarafsız Bölge” programının ardından, korumasıyla birlikte Nişantaşı’ndaki evine doğru yola çıkan Ahmet Hakan Coşkun, 4 kişinin saldırısına uğradı. İddiaya göre olay şöyle gerçekleşti;

Saldırganlar önce Ahmet Hakan’ın içinde olduğu aracına çarptı. Şoförü, otomobili durdurunca, saldırganlar harekete geçti. Şüphelilerden ikisi Ahmet Hakan Coşkun’a, diğerleri ise, korumaya saldırdı. Burnu ve kaburgası kırılan Coşkun Amerikan Hastanesi’ne götürüldü.

Saldırının hemen ardından İstanbul Emniyeti harekete geçti. Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliği’nce soruşturma başlatıldı. Güvenlik kamera görüntülerinden, saldırganların aracı belirlendi. Bir “Rent a Car” firmasına ait olan aracı, kiralayanlar araştırıldı. Ancak aracı şirket sahibinin kardeşi, Uğur Adıyaman’ın kullandığı tespit edildi.

Olaydan sonra kaçan, Uğur Adıyaman(24), Ahmet Şengüler(37), Kamuran Ergin(24) ve Fuat Elmas(32) 4 saat içerisinde yakalandı.  Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerden Uğur Adıyaman’ın, “tehdit” ve “yaralama”, Kamuran Ergin’in ise “uyuşturucu kullanma” ile “tehdit ve silahlı yağma”dan suç kayıtlarının olduğu öğrenildi. İfadelerine başvurulan şüphelilerin, “Yanlışlıkla araca çarptık. Daha sonra kavga ettik. Planlı bir saldırı falan değil” dedikleri öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler