Ahmet Hakandan İmralı geyikleri

Ahmet Hakan'dan İmralı geyikleri

İmralı tutanaklarının basına sızmasına tepkiler büyürken, Ahmet Hakan konuya farklı bir açıdan baktı.

BDP'li heyetin İmralı ziyaretinde yaşanan görüşme notlarının basına sızması gündeme damgasını vurdu. Ahmet Hakan, gelişmeye farklı bir açıdan bakarak, Hürriyet'teki köşesinde bu notların "geyik" olarak ifade ettiği bölümlerine yer verdi.

İMRALI GEYİKLERİ
İmralı'da Abdullah Öcalan ile BDP'lilerin görüşme notlarının 'siyasi anlamı yüksek' bölümleri epeyce didiklendi. Ama o notlarda 'geyik' sayılan bölümler de vardı. O bölümleri sizler için derledim. İnceden yorumlar yapmayı ihmal etmeyerek...- Abdullah Öcalan gençliğinde Necip Fazıl'ın konferanslarından birine katılmış. 1969 yılında. Siyasal'dayken. Toplantı gizliymiş.
 
ÖCALAN: BEN ESKİDEN NAMAZ DA KILARDIM
- Öcalan tıpkı "benim anneannem de başörtülüydü" diyenler gibi... Kendisinin ilk zamanlarda namaz kıldığını, 33 sure ezberlediğini, hatta köyün imamının "sen böyle gidersen uçarsın" dediğini söylüyor.
 
- Öcalan, eskilerden bir arkadaşından söz ederken 'xımıl' diye söz ediyor. Araştırdık, 'xımıl', 'hımbıl'ın Kürtçesi imiş... (Buradan tutanağı Kürtçe bilen birinin tuttuğu anlaşılıyor).
 
- Sırrı Süreyya Önder'in İmralı görüşmeleri sırasında iyice havaya girdiği anlaşılıyor... "Başkanım" falan...
 
- Öcalan Said-i Nursi'nin köyünün Ermeni köyü olduğunu söylüyor... Neden söylüyor? Bilinmiyor.
 
- Öcalan kendisinden 'Apo' diye söz ediyor: "Eğer olmazsa Apo öldü dersiniz".
 
- Babai İsyanı, Öcalan'ın özel ilgi alanına giriyor... Sanırım...
 
ÖCALAN'IN SÖZLERİ TEFSİRE AÇIK
- Başbakan seçimden önce 'idam' dedi ya... Öcalan işte bunun sorumlusunu bulmuş. Başbakan'a 'idam' dedirtenlerin "İslam'ı kullanan kapitalist tekelci işadamları" olduğunu söylüyor. Böylece jargona yeni bir kavram kazandırmış oluyor.
 
- Öcalan'ın sözleri tevile ve tefsire açık: Barış isteyen barışı, savaş isteyen savaşı buluyor... Lanet etmek isteyen için de malzeme var, umutlanmak isteyen için de... Çok yönlü yani...
 
- Öcalan ABD'deki Ermeni, Rum ve Yahudi lobilerinin Anadolu çıkışlı olduğunu düşünüyor... Buraya bir mim koyalım mı?
 
PKK ÖCALAN'I ANLAMIYORSA SİLAHLAR NASIL SUSACAK?
- Öcalan'a soruluyor: "Suriye Kürtlerine bir şey diyecek misiniz?" Öcalan cevap veriyor: "İki tarafla da görüşsünler, kim haklarını verirse onunla çalışsınlar". Bir şey soracağım? 'Oportünizm'in sözlük anlamı neydi?
 
- Öcalan "PKK bile beni anlamıyor" diyor... İnsanın aklına "İyi de onlar anlamıyorsa, silahlar nasıl susacak?" diyesi geliyor.
 
- Öcalan 'başkanlık sistemi' istiyor ama koşulu var: ABD'deki gibi olmalı... Denetim olsun istiyor yani... Kısacası o da 'otoriter başkan'dan korkuyor...
 
TUTANAKTA ÇAY SERVİSİ
- Sırrı Süreyya Önder bir senaryo yazdığı bilgisini verince Öcalan'ın cevabı çok kısa: "İyi olur". Sinemayla başı pek hoş değil galiba...
 
- Tutanağı tutanın araya "çay geldi" diye yazması... Ne bileyim... Bana enteresan geldi.
 
ÖCALAN "HİZMETE HAZIRIM" DEMİŞTİ
- Tutanaklarda isimleri olumsuz olarak geçenler: Mehmet Metiner, Fethullah Gülen, Deniz Baykal, Birgül Ayman Güler, Mehmet Baransu ve Emre Uslu...
 
Bana ilginç bir karışım gibi geldi.
 
- Herkes Öcalan'ın yakalandığında "hizmete hazırım" demesini hatırlatıp "nereden nereye" diyor ya... Belki de 'hizmet' budur... Ne dersiniz?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler