Ahmet Özal: Atatürkü öldürmüş olabilirim

Ahmet Özal: 'Atatürk'ü öldürmüş olabilirim'

Ahmet Özal, babası merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı annesi Semra Özal’ın zehirleyerek öldürdüğü iddialarına sert tepki gösterdi.

Ahmet Özal, babası merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı annesi Semra Özal’ın zehirleyerek öldürdüğü iddialarına sert tepki göstererek,"Olay saçma sapan bir hal aldı. Yarın öbür gün beni de Atatürk’ü öldürmekle suçlayabilirler” dedi.
Ahmet Özal’ın açıklamaları şöyle:
 
KURCALARSAN BÖYLE OLUR  
“Olay saçma sapan bir hal aldı. Aslında normal, bu hali alacağını düşünüyordum. Çünkü bu derin yapı gayet güzel bir şekilde olayı sulandırmak, saçma sapan bir hale dönüştürmek, önemsizleştirmek, hedef saptırmak istiyordu, bu konuda uzmanları da var, onlar çalışıyorlar bu konuda. Hiç merak etmeyin, yarın öbür gün beni de Atatürk’ü öldürmekle suçlayabilirler. Sen misin 20 yıldır bunu kurcalayan, kurcalarsan bu hale gelir. Derin yapı sona ermez, her zaman vardır. Ergenekon ve Balyoz’da da sona ermedi, psikolojik savaşlarını devam ettireceklerdir. 
 
ONLARA GÖRE SUÇLU BİZİZ  
En yakınında kim var ailesinden, bir ben, bir annem. Bir şekilde ikimizden birine bulaştıracaklar, çünkü hedef biziz. Onların gözünde suçlu biziz, niye kurcalıyoruz bu işi? 
 
ANNEM SİNİRLENMİYOR BİLE
Bundan daha ötesi yok. İftira. Ama annem ciddiye bile almıyor, ben de almıyorum, annem artık sinirlenmiyor bile, ona memnunum en azından. Bunlar artık komik bile değil, traji komik şeyler. Bunu kimsenin de ciddiye aldığını düşünmüyorum. Saçma sapan şeyler. Aksi halde niye 20 yıldır bu işin peşinde koşalım, kurcalayalım. 
 
DURUŞMALARA KATILMAYACAK
Bu iddiaların ilgililerce de ciddiye alındığını sanmıyorum, alsalar başka türlü olur. Bir gizli tanığın ifadesiyle dava açılmaz, başka bilgi ve belgeler de lazım. Onlar ne bilemiyorum, gizli soruşturmadır. Annemin duruşmalara katılacağını sanmıyorum, çünkü bu davayla ilgili ifadesini müşteki olarak verdi, bir daha katılmasına gerek yok. (Mezarın yeniden açılabileceği iddiaları) Öyle bir şeyden bilgi yok, bize bu yönde bir bilgi de gelmedi, sanmıyorum da.” (hürriyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler