Ahmet Yenilmez Ülkücülerden özür diledi!

Ahmet Yenilmez Ülkücüler'den özür diledi!

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'nci yıl etkinlikleri kapsamında sahne alan ve yaptığı açıklama ile ülkücüleri kızdıran Ahmet Yenilmez, özür diledi...

Sanatçı Ahmet Yenilmez’in Enver Aysever’in sunduğu ’Aykırı Sorular’ isimli programında ’MHP’yi hain üreten bir fabrika’ olarak niteleyerek "Öcalan’da siyasi muhatap olarak kabul edilmelidir" demesi, kurtuluş etkinlikleri kapsamında kentte ülkücülerin protesto gösterine neden oldu. Ülkü Ocakları Dergisi Erzincan Başkanı Abdullah Türkmen, Birleşik Emekliler Derneği ve Kamu Çalışanları Vakfı Erzincan Şubesine üye yaklaşık 50 kişi, Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yaparak programın iptalini istedi. 

 
Erzincan Belediyesinin düzenlediği program iptal edilmezken sanatçı Ahmet Yenilmez akşam saat 18.00’de Kültür Müdürlüğü Salonunda sahneye çıktı. Program öncesi yoğun güvenlik önlemleri alınırken, yüzlerce polis salon içinde ve dışında olası bir olay için hazır bulundu. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır başta olmak üzere bazı kurum müdürleri ve çok sayıda izleyicinin katıldığı Belediye Mehteran Ekibinin gösterisinin ardından sahneye çıkan sanatçı Ahmet Yenilmez programa başlamadan önce bir konuşma yaparak şunları söyledi: "Vatanın ha ekmeğini yemişim, ha uğrunda kurşun diyerek, vatanımızın bütünlüğü, insanımızın birlik ve beraberliği, bayrağımızın tekliği, Ezan-ı Muhammediyenin susmaması için ömrünü adayan gönüldaşlarıma, ülküdaşlarıma seslenmek istiyorum; Ahmet Yenilmez dünyanın neresinde olursa olsun, bir ülküdaşı için verebileceği bir şey varda o esirgerse o Ahmet Yenilmez’e haram olsun, zıkkım olsun. Eğer Ahmet Yenilmez samimi duygularını ifade ederken, haklılığını ve haksızlığını aramadan bir gönlün kırılmasına sebep oldu ise ben buradan sesleniyorum; Tüm ülkücülerden ve ülküdaşlardan helallik istiyorum. Haklarını helal etsinler. Onların ak alınlarından, nasırlaşmış tertemiz ellerinden ve ayaklarından öper bu Ahmet Yenilmez." 
 
Bu açıklaması salondaki izleyiciler tarafından alkışlanan Ahmet Yenilmez ’Kınalı Kuzular’ adlı oyununu sergiledi. Gösterinin sonunda Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Yenilmez’e deri üzerine işlenmiş Türk Bayrağı hediye etti. Başkan Çakır, gösteri için Ahmet Yenilmez’i tebrik ettiğini ifade ederek, "Tespitlerini, saptamalarını, paylaşımlarını bir televizyon programında dile getirdikten sonra bir camianın kendisinin söyledikleri değil, algıladıkları ile orantılı olarak, o algılamadan oluşan alınganlığı düzeltmek adına göstermiş olduğu erdemlilikten dolayı da kendisini canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler