Ahmeti, Ali İsmail ve Abdullahın aileleri uğurladı

Ahmet'i, Ali İsmail ve Abdullah'ın aileleri uğurladı

Annelere de ağlamak düştü...

Hatay'daki protesto gösterileri sırasında dün gece hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi.
 
Atakan'ın cenazesi, otopsi için götürüldüğü Adana'daki işlemlerin tamamlanmasının ardından Antakya’ya yola çıktı. Bu esnada Armutlu Mahallesi'nde Ahmet Atakan'ın vurulduğu yerde bekleyenler, Arap Alevilerinin bir geleneği olan 'bahur' yaktılar. 15.00'e doğru Akdeniz Hastanesi'nden alınan cenaze aracı, peşinde yürüyen çok sayıda gençle birlikte Uğur Mumcu Alanı'ndan geçirilerek, Çekmece beldesi Pınarbaşı Mahallesi'ndeki evine getirildi. Bu arada, cenaze aracının arkasından yürüyen kalabalık grup sloganlar attı.
 
Evin önünde anne Emsal Atakan ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Daha önce Eskişehir'deki Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, Emsal Atakan'ın yanına gelerek teselli etmeye çalıştı. İki anne birlikte tabuta sarıldı.
 
Cenaze daha sonra omuzlarda taşınarak sloganlar ve dualar eşliğinde Pınarbaşı Mahallesi mezarlığına götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından Ahmet Atakan'ın cenazesi toprağa verildi.
 
Cenaze törenine Atakan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ile Hatay'daki Gezi Parkı odaklı olaylarda hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert de katıldı.
 
btzjfu5iyaaza42.jpg
 
SUÇU BARIŞ İSTEMEKTİ
Ahmet Atakan'ın tabutunun başında ağıt yakan annesi Emsal Atakan, oğlunun fotoğrafını da elinden bir an olsun bırakmadı. Emsal Atakan "Oğlum halkı için direndi. Bu yolda canını verdi. Biz başından sonuna kadar oğlumuzun yanındaydık. Anne, 'Biz delikanlıyız, direneceğiz bu düzene karşı çıkacağız' diyordu. 'Ahmet'imin acısını bana yaşatanlara Allah evlat acısı yaşatsın, yüreğim kanıyor. Ben bir anneyim, bütün annelerin yüreği yandı. Suriyeli anneler, Ethem'in annesi, Ali İsmail'in annesi, Abdullah'ın annesi, zalimlerin zulmünü yaşadı. Bütün annelerin ve öldürülen evlatlarının suçu barış istemekti" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler