Aile mahkemesinden garip karar

Aile mahkemesinden garip karar

Çankırı'da yaşayan yüzde 60 zihinsel engelli Nedim Gül'ün, eşi tarafından açılan boşanma davasında, aylık 200 lira nafaka ödemesine karar verildi.

Çocukluğunda geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle yüzde 60 zihinsel engelli olan ve bu nedenle iş bulamayan Nedim Gül, evini terk edip boşanma davası açan eşine aylık 200 lira nafaka ödemeye mahkum edildi. 

Eşi Şennur Gül (30) ile 2007 yılında evlenerek, anne ve babasının evinde yaşadıklarını belirten Gül, 15 ay sonra eşinin kendisini terk ettiğini ifade etti. 
 
Gül, eşinin daha sonra boşanma davası açtığını ifade ederek, Bakırköy 7. Aile Mahkemesinde yapılan duruşmaların ardından, eşine aylık 200 lira nafaka ve bin 200 lira da vekalet ücreti ödemesine karar verildiğini aktardı. 
 
Kendisinin bir işinin olmadığını, çalışmasının da mümkün olmadığını dile getiren Gül, “Mahkemede zihinsel engelli olduğuma dair dilekçe vererek, hastaneye sevkimi istedik. Ancak mahkeme kabul etmedi. Kararını verdi. Bu parayı nasıl ödeyeceğimi bilemiyorum. Bir işte çalışmadığım için babam bakıyor” dedi. 
 
‘KANUNLARA AYKIRIDIR’ 
Gül'ün avukatı Hüseyin Sipahi de müvekkilinin özür durumunu mahkemeye dilekçe ile bildirerek, hastaneye sevk edilmesini istediklerini, ancak mahkemenin bunu dikkate almadığını öne sürdü. 
 
Mahkemenin son duruşmasından önce müvekkilinin, Çankırı Devlet Hastanesinden aldığı heyet raporuyla, yüzde 60 engelli olduğunun belirlendiğini vurgulayan Sipahi, “Ancak, biz alınan raporu mahkemeye ibraz edemeden mahkeme karar aldı. Karar, toplumda infial uyandıracak bir karardır. Zira yüzde 60 engelli olan biri zaten çalışamayacak durumdadır. Bu doktor raporuyla da tespit edildi. 
Çalışamayacak biri aleyhine borç yükümlülüğü yüklemek kanunlara aykırıdır. Bizde bu nedenle mahkeme kararı hakkında temyiz müracaatında bulunduk” diye konuştu. 
 
Sipahi, müvekkilinin şu anda herhangi bir gelirinin olmadığını, alınan raporun ardından engelli aylığı için başvurmaya hak kazandığını sözlerine ekledi. (kaynak: radikal.com.tr/aa)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler