Ak Parti, Taşyakasını kazanmak istemiyor!

Ak Parti, Taşyakası'nı 'kazanmak' istemiyor!

Bayramören ilçe kongresinden sonra Kurşunlu, Atkaracalar ve Çerkeş'te kongre hazırlıkları yerel seçimleri 'kaybetme' politikası üzerine.

Ak Parti Çankırı İl Kongresine giden yolda başlatılan ilçe kongreleri geçtiğimiz hafta Bayramören ilçe kongresi ile start almıştı.

Parti içerisinde şimdi gözler 3 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun da katılacağı Kurşunlu İlçe Kongresine çevrildi.

AK PARTİ YÖNETİMLERİ ADETA "EMEKLİLER KULÜBÜ" (!)
Taşyakası denilen bölge, Çankırı'nın başta Bayramören, Atkaracalar, Çerkeş ve Kurşunlu ilçelerini kapsıyor. Ve bu ilçelerde Ak Parti'ye geçen başkanlar da dahil olmak üzere yerel seçim sonuçlarında MHP'nin zaferi mevcut.

Önümüzdeki dönemde ilk yapılacak seçimlerin yerelde geçeceğini düşündüğümüzde, bu ilçelerde oluşturulan Ak Parti İlçe Teşkilatları yine "kaybetmeye" yönelik olarak hazırlanan “emekliler kulübü” konseptinde.

İlçe teşkilatlarının mecut yapısı genel seçimlerde açık ara önde giden Ak Parti'nin yerel seçimlerde bölgede nal toplamasına neden oluyor.

Böylesine bir fotoğrafı göremeyen ya da görmek istemeyen Ak Parti İl Yönetimleri ise, sadece ve sadece kendi ikballerini düşünme refleksinden kaynaklanan nedenlerden dolayı, bu bölgede gerçekleştirdiği ilçe kongrelerinde "tek liste"yi ve de özellikle mevcut yönetimleri yani “emekliler kulübünü” seçim komedisi ile tekrar tekrar yönetime getiriyor.

KURŞUNLU'DA AYNI YÖNTEM UYGULANIYOR
Cumartesi günü yapılacak olan Ak Parti Kurşunlu ilçe teşkilatının kongresi öncesi İl yönetiminin müdahalesiyle liste bir şekilde tek'e bağlandı.

Sözcü18 Haber Merkezinin bölgeden elde ettiği bilgilere göre mevcut ilçe başkanı İsmail Tepeçam başkanlığında hazırlanan liste cumartesi günü oylanacak ve kabul görecek.

Oysa, Kurşunlu 2009 yerel seçimlerinde MHP, Ak Parti karşısında hayli zorlanmış ve seçimi de yine Ak Partili bir grubun kendisini desteklemesi ile belediye başkanlığını kazanmıştı.

Bölgede parti mücadelesinden fazla "kişisel çıkar ve menfaat" üzerine kurulu yerel seçim politikalarının her aşamasında kendisini başarıyla ispatlamış kişi ve grupların etkisinden uzakta olması gereken bu yönetimlerin, ufak tefek değişikliklerle “yeni” adı altında tekrar siyasi sahneye sokulması Ak Parti penceresinden bakıldığında komik durumu sergilemekten öte gitmiyor.

Çok değil daha bir ay öncesine kadar Ak Parti Kurşunlu tabanında ilçe başkanlığına aday çıkacak en az 2 aday mevcutken, İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun sergilemiş olduğu icraat sonucu İsmail Tepeçam'ın başkanlığında "tek liste" ile kongreye gidilmesinin 2014 yerel seçimlerinin de Ak Parti lehine sonuçlanabilmesi ihtimalini hangi oranda güçlendireceği şimdiden merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler